22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: Kis-Kasza Miklós párosban U19-es magyar bajnok!

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: Kis-Kasza Miklós párosban U19-es magyar bajnok!

Aranyérmet nyert Kis-Kasza Miklós és az újpesti Ágai Zsombor párosa a tollaslabdázók U19-es magyar bajnokságán a budapesti Hodos Tamás Tollaslabda Csarnokban. Az Érdi VSE sportolója egyéniben a legjobb 8-ig menetelt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi VSE-s tollaslabdázó, Kis-Kasza Miklós egyéniben és fiú párosban Ágai Zsombor oldalán indult el az U19-es korosztály magyar bajnokságán. Kőrösi Ágnes, az Érdi VSE játékos-edzőjének tanítványa egyéniben a pécsi Nagy Sámuelt, aztán az újpesti Kiss Ábel Bálintot is két sima szettben győzte le, de a 8 között kikapott a későbbi bronzérmes debreceni Tóth Kristóftól.

Párosban Kis-Kasza Miklós és Ágai Zsombor kettőse erőnyerőként csak a negyeddöntőben csatlakozott, ott aztán a pécsi Drávai Szilveszter, Nagy Sámuel kettőst verték könnyedén, majd a pápai Horváth Csanád, Nagy Dániel párost már szorosabb meccsen győzték le 2:0-ra.

A döntőben pedig a pécsi Multi Alarm SE párosa, Kiss Bene Benjámin és Szita Gergely következett, akik az első játszmát 21:9-re nyerték, de Kis-Kaszáék a második játszmát szoros küzdelemben megnyerve egyenlítettek, majd drámai csatában 23:21-es döntő szettel lettek magyar bajnokok!

„Számomra ez egy nagyon nagy meglepetés volt, még ma sem jutok szóhoz a boldogságtól, ha a döntőre gondolok. Február óta tudatosan készültünk Mikivel és Zsomborral heti kétszer, mivel régóta látok fantáziát az ő párosukban. Nyolc közötti meccsüket viszonylag könnyedén nyerték, az elődöntőben pedig magabiztos két szettel meneteltek a döntőbe. Ott viszont egy simán elveszített első szett után kezdtem megijedni, de összekapták magukat és a második szett megnyerésével egyenlíteni tudtak. A döntő játszma izgalmasabbnál izgalmasabb labdameneteket hozott és egy szoros végjátékban győzni tudtak! Az utolsó pont beütésénél szerintem egyikünk sem hitte el komolyan, hogy ez most megtörtént, de ők nyertek! A sok munka végre kifizetődött! Miki nagyon jól játszott egyéniben, pedig az utóbbi pár hónapban hanyagolta azt, mert nem érezte komfortosan magát, de azt hiszem, ez a meccs visszahozta a kedvét a játékhoz”

– értékelt Kőrösi Ágnes, az Érdi VSE tollaslabda edzője.

Tollaslabda, Ifjúsági Országos Bajnokság, Budapest, Hodos Tamás Tollaslabda Csarnok
férfi egyéni:
Kis-Kasza Miklós legjobb 8.
férfi páros: Ágai Zsombor (ÚTSE)–Kis-Kasza Miklós 1.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email