22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas Eb: Kőrösi Ágnes nagyot küzdve nyerte a nyitómeccset

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas Eb: Kőrösi Ágnes nagyot küzdve nyerte a nyitómeccset

57 perces küzdelemben, szetthátrányból fordítva nyerte meg első mérkőzését 2:1-re az orosz Natalija Perminova ellen a tollaslabdázók kijevi Európa-bajnokságán a magyar színeket egyedüliként képviselő Érdi VSE-s tollaslabdázó, Kőrösi Ágnes.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem várt könnyű feladat a világranglistán jelenleg 148. helyen álló Kőrösi Ágnesre, aki a 63. helyezett orosz Natalija Perminova ellen játszotta az Európa-bajnokság női egyes versenyszámának nyitómérkőzését.

Az ukrán fővárosban rendezett kontinensviadalon az orosz kezdte jobban a találkozót, s bár 8 pontig fej-fej mellett haladtak, innen Perminova tudott meglépni, aki 14-8-ra is meglépett, végül 21:15-re hozta a nyitó felvonást.

A második szettben aztán szinte végig kiélezett küzdelem zajlott a pályán, ezúttal 17-17-ig mentek egymás mellett, de innen Kőrösi egy 4-0-s szériával 21:17-es szettsikerrel egyenlített.

A harmadik játszmát aztán Kőrösi bírta jobban, hiszen kétpontos előnyét fokozatosan növelte, a hajrát pedig jobban bírta és 21:14-re nyerte meg a harmadik felvonást, így a mérkőzést pedig 57 percnyi játékidő alatt 2:1-re.

Kőrösi Ágnes a női egyes második körében a világranglistán 70. bolgár Mariya Mitsova ellen folytatja a kontinensviadalt április 28-án, magyar idő szerint 11 órakor.

A tollaslabda Európa-bajnokságot az alábbi linken és ide kattintva élőben közvetítik!