22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas Eb: Kőrösi Ágnes a 16 között búcsúzott

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas Eb: Kőrösi Ágnes a 16 között búcsúzott

Két szettben, 21:18, 21:10-es vereséget szenvedett az 5. kiemelt, a világranglista 70. helyén álló török Neslihan Yigittől az Érdi VSE tollaslabdázója, a világranglistán 148. Kőrösi Ágnes, aki a legjobb 16 között búcsúzott a kijevi Európa-bajnokságon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az orosz Natalija Perminova elleni háromszettes győzelem után a bolgár Marija Mitsovát két sima játszmában győzte le Kőrösi Ágnes a magyar színeket egyedüliként képviselő Érdi VSE-s tollaslabdázó az ukrán fővárosban rendezett kontinensviadalon.

A nyolcaddöntőben az 5. helyen kiemelt török Neslihan Yigittel találkozott, aki korábban háromszor nyerte meg a nyílt magyar bajnokságot.

Kőrösi jól kezdte a mérkőzést, hiszen 3:0-ra is ellépett, de a török 6:4-es hátránya egy nyolcpontos sorozatot produkálva 12:6-ra lépett el. Bár a szett hajrájában Kőrösi visszajött a meccsbe, Yigit 21:18-ra behúzta a nyitójátszmát.

A második felvonásban pedig viszonylag hamar tetemes előnybe került, hiszen 2:2 után 10:3-ra lépett meg. Ezt a hátrányát Kőrösi már nem tudta ledolgozni a folytatásban és a második szettet 21:10-re elveszítette, így számára a legjobb 16 között ért véget a kijevi Európa-bajnokság.

Tollaslabda, Európa-bajnokság, Kijev
női egyes, 3. forduló, nyolcaddöntő

Neslihan Yigit (török, 5.)–Kőrösi Ágnes 2:0 (18, 10)

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email