22_03_29_erdmost_nincskep

Tokió 2020: magyar aranyesővel rajtolhat az olimpia

22_03_29_erdmost_nincskep

Tokió 2020: magyar aranyesővel rajtolhat az olimpia

Aranyos hétvégével indulhat a tokiói olimpia Magyarország számára, mivel rögtön az esemény első szombatján és vasárnapján végső győzelemre is esélyes sportolóink indulnak harcba.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A koronavírus-járvány miatt meghozott egészségügyi szigorítások miatt az olimpikonok ezúttal saját maguknak akasztják a nyakukba a medálokat, így tehet szombaton a tavasszal tékvandó Európa-bajnokságot nyerő Salim Omar, akit 18 évesen a mieink egyik meglepetésembere lehet. Nála sokkal rutinosabb Szilágyi Áron, a Vasas kardvívója 2012-ben és 2016-ban is megnyerte a férfi kardvívást, de mellette a világbajnok Szatmári András is sokáig juthat. Vasárnap a háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinka 400 vegyesúszásban növelheti érmei számát. Péni István is ekkor szerepel első számában, a férfi légpuska 10 méteres számában. Az Újpest sportlövőjét a nemzetközi szakoldalak több éremre is esélyesnek tartják.

Salim Omar (tékvandó)

A dán színekben olimpiai bajnoki címet szerző Salim Gergely fia igazi őstehetség, nagy cimborája a svéd futballsztár, Zlatan Ibrahimovic, aki maga is űzi ezt a sportot, illetve, amikor még az Egyesült Államokban focizott, heti kapcsolatban volt a tékvandó-klubot üzemeltető családdal, s külön erőnléti programot írt Omarnak.

SZILÁGYI ÁRON (kardvívás)

A kétszeres olimpiai bajnok az első lehet, aki zsinórban harmadszor nyer férfikardvívásban ötkarikás játékokat.

HOSSZÚ KATINKA (úszás)

Sikerül-e a formaidőzítés? A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka rajongóit ez érdekli, hiszen viszontagságos öt éven van túl. A riói sikerek után válás, trénerkeresés, új szerelem, gyengébb és jobb eredmények váltották egymást.

PÉNI ISTVÁN (sportlövészet)

A leghányattatottabb módon az Újpest sportlövője jutott ki az olimpiára, pedig már réges-régen megvolt a kvótája. A Sidi Péter és közte történt, az indiai világkupáról induló és hetekig tartó rágalomkampányba torkolló ügyből az önkéntes eltiltásából felmentett Péni jött ki győztesen. 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email