22_03_29_erdmost_nincskep

Több mint százan dolgoznak a síkosságmentesítésen

22_03_29_erdmost_nincskep

Több mint százan dolgoznak a síkosságmentesítésen

Több mint száz fő az elmúlt 12 órában folyamatosan – kézi erővel és a rendelkezésre álló gépekkel - dolgozik azon, hogy az érdi utakon biztonságosan lehessen közlekedni – tájékoztatta az ÉrdMédiaCentrumot az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Tájékoztatjuk városunk lakosságát, hogy az Érdi Közterület-fenntartó intézmény a feladatkörébe tartozó síkosság mentesítést több mint 100 fő kézi erővel és a rendelkezésére álló gépi eszközökkel az elmúlt 12 órában és jelenleg is folyamatosan végzi. Jelen időjárási körülményekre tekintettel azonban, felhívjuk az ingatlantulajdonosok szíves figyelmét, hogy az ingatlanuk előtti járdaszakasz hó- és síkosságmentesítése az ingatlantulajdonosok feladata” – közölte lapunkkal az ÉKFI.

„Az önkormányzati fenntartású közutak mellett folyamatban van a közterületi járdák, buszmegállók és egyéb önkormányzati fenntartású helyszínek síkosságmentesítése is. Az ehhez szükséges alapanyag beszerzése előre megtörtént és rendelkezésre áll. Időközben az Alsóvölgyi utcában az erős szél miatt egy fa kidőlt, a katasztrófavédelem megkezdte a veszély elhárítását, a tűzoltóság a helyszínen van. A kidőlt fa miatt ezen az útszakaszon a sószóró gépek nem tudnak áthaladni. A lakosság találkozhat olyan útszakasszal, amelyen korábban sózást végeztünk, de a csekély forgalom miatt a só egyelőre nem fejti ki a hatását. A síkosságmentesítési munkákat tovább folytatjuk” – tette hozzá az intézmény.

Gregus László önkormányzati képviselő elmondta, hogy az Alsóvölgyi utcában a délután folyamán további két jegenyefa is kidőlt, de mindegyik el volt száradva, ezért dőltek ki. Mint mondta folyik a helyreállítás, a katasztrófavédelem munkatársai perceken belül a helyszínen voltak, az ÉKFI pedig vitte el a feldarabolt fákat, így az útzárat meg lehetett szüntetni hamar és jelenleg is fennakadás nélkül járható az út. A forgalom rendben zajlik, bár még dolgoznak a különböző szolgáltatók munkatársai.

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email