22_03_29_erdmost_nincskep

Több mint kilencsszázan dobáltak az ÉRD Arénában

22_03_29_erdmost_nincskep

Több mint kilencsszázan dobáltak az ÉRD Arénában

Idén másodszor volt házigazdája az elmúlt években egyre népszerűbb sportág, a darts legnagyobb hazai rendezvényének, a Target Amatőr Kupának az ÉRD Aréna.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az amatőr kupát a tavalyihoz hasonlóan ismét T. Mészáros András, Érd polgármestere nyitotta meg, amely után száz táblán zajlottak az 501-es, dupla kiszállós, három nyert legig tartó csaták külön a férfiaknál, külön a nőknél.

A VII. Target Amatőr Kupára a gördülékenyebb lebonyolítás miatt csak előnevezni lehetett, melyet 1255-en tettek meg (1185 férfi, 60 nő), végül több mint 900-an ragadtak nyilat és vették célba a tripla huszat. Az egyenes kieséses rendszerben újdonság volt, hogy akik az első fordulók alkalmával kikaptak, azok nevezhettek a vigaszági küzdelemre, a Lucky Looserre is.

A népszerű eseményen számos válogatott sportoló is megjelent, így az előző évhez hasonlóan Manhercz Krisztián, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás és Burján Gergely válogatott vízilabdázók is részt vettek, ahogy természetesen érdi hobbisporotlókból sem volt hiány, hiszen a versenyre 29 férfi és három női nevezés érkezett a városból.

A férfiaknál a döntőt a hevesi Jurás Dániel és a szombathelyi Kovács Zolt vívták, akik közül az öt legig húzódó mérkőzést Kovács nyerte 3–2-re.

– Ez az amatőr sorozat azért van megrendezve, hogy a magyar embereket belevezessük a dartsba és tudják, hogy milyen ez a játék – kezdte Ziegenhám Medárd, a VII. Target Amatőr Kupa főszervezője. – Ezt mi nagyon komolyan vesszük, ezért akik az elmúlt hat évben versenyengedéllyel rendelkeztek, azokat nem engedjük indulni. Azért érdekes ez, mert más sportágból érkezők is kipróbálják magukat. A cél az lesz, hogy egy óriási, több napos kelet-európai amatőr versenysorozatot tudjuk ebből csinálni – jegyezte meg a főszervező. – Ez azért van, hogy megmutassuk a darts kultúráját azoknak a magyar játékosoknak, akik szeretik ezt a sportot – fűzte hozzá Ziegenhám Medárd.

A nagy sikerű érdi verseny után azonban márciusban egy ennél is nagyobb dartsgálának lesz házigazdája az ÉRD Aréna, hiszen március nyolcadikán a világbajnoki címvédő és világelső holland Michael van Gerwen, az ausztrál Simon Whitlock (világranglista 7.), az osztrák Mensur Suljovic (világranglista 8.) és a szintén holland Vincent van der Voort (világranglista 36.) is az ÉRD Arénában küzd meg egymással.

 

További cikkeink

További cikkeink

Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email