22_03_29_erdmost_nincskep

Tenisz: három kategóriában is az élen végzett az érdi sportoló

22_03_29_erdmost_nincskep

Tenisz: három kategóriában is az élen végzett az érdi sportoló

Egyéniben, női és vegyespárosban is aranyérmes lett a fehérgyarmati Szatmár Kupán a 65 évnél idősebbek között az érdi Bércesi Tiborné, vagy teniszkörökben használt nevén: Bércesi Júlianna.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– A Fehérgyarmaton megrendezett három napos teniszverseny egy jól szervezett verseny volt. Közel százan vettünk részt rajta mindenféle kategóriában, egyéniben, egynemű és vegyespárosban – kezdte a Szatmár Kupa érdi indulója, Bércesi Tiborné, vagy teniszkörökben használt nevén Bércesi Júlianna, aki a viadalon a 65 évnél idősebbek mindhárom kategóriájában egyaránt diadalmaskodott, miután mind a kilenc mérkőzését megnyerte. – Három napban összezsúfolva ez elég szép eredmény, olyan szempontból, hogy egyéniben a korcsoporhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgban három meccset kellett nyerni a győzelemhez. Női párosban törökbálinti barátnőmmel, Gőri Bellával szintén három meccset nyertünk és elsők lettünk. Vegyespárosban egy 81 éves venezuelai-magyar párom volt (Házos Huba), akivel ugyancsak három meccset játszottunk, a döntőben, negyven fokban – fogalmazott Bércesi Júlianna, aki a vegyespárosban is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Egyéniben 6:3, 6:1-re és 6:0, 6:1-re nyerte az első két meccsét, a harmadik rivális feladta a játékot. Női párosban Gőri Bellával első három mérkőzésüket simán nyerték, a negyediket 5-2-ről fordították meg 8-6-ra. Vegyespárosban pedig minden játékot break követett, a kezdeti nehézségek után pedig megfordult az eredmény Bércesiék javára.

Bércesi Júlianna néhány évvel ezelőtt már produkált hasonló teljesítményt Fehérgyarmaton, de akkor „csak” nyolc mérkőzést kellett nyernie a három elsőséghez. A tavalyi eredményei után az egyéni országos ranglistán jelenleg harmadik, női párosban negyedik, vegyespárosban hetedik helyen áll az érdi teniszezőnő. Bércesi Júliannának semmilyen sportos előélete nem volt, teniszkarrierjét negyvenévesen kezdte el, ami eleinte hátrányt jelentett számára a versenyeken. Azóta már eltelt néhány év. A jelenleg 69 éves Bércesi Júlianna a következő időszakban is több szenior versenyen pályára lép akár nemzetközi, akár hazai szinten – ahonnan, reméljük, minél több fényes éremmel tér haza.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email