22_03_29_erdmost_nincskep

Tartsák be a KRESZ szabályait!

22_03_29_erdmost_nincskep

Tartsák be a KRESZ szabályait!

A lakó-pihenőövezetben legfeljebb 20 km/h sebességgel közlekedhetünk, amellett pedig, hogy várakozni csak az erre kijelölt területen szabad, az átmenőforgalom is tiltott – hívja fel a figyelmet a településen tapasztalható közlekedési problémákra Spéth Géza, Diósd polgármestere.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Spéth Géza közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy a szabályok betartását a rendőrség fokozottan ellenőrzi, akit pedig szabályszegésen kapnak, azt meg is bírságolhatják.

Spéth Géza arról számolt be, hogy több lakossági megkeresés érkezett hozzá a diósdi Kavicsos utca és Homokos utca lakó- és pihenőövezeti részéről, melyben a lakók arra panaszkodnak, hogy a keskeny utcában a lakótársak nem tartják be a KRESZ erre vonatkozó rendelkezéseit és autóikkal az utcán parkolnak, nehezítve a többi közlekedő helyzetét.

A diósdi polgármester hangsúlyozta, lakó- pihenőövezetben, ha az úton nincsen járda, járművel várakozni csak az erre kijelölt területen szabad.

Arra kéri a lakókat, hogy gépjárműveikkel az ingatlanon belül parkoljanak.

A közterület-felügyelet a KRESZ előírásait be nem tartókat először a szabályszegésről szóló tájékoztató elhelyezésével figyelmeztetik, majd néhány hetes türelmi idő után az illetékes hatóságok meg is bírságolják a szabályokat be nem tartókat.

„További panaszok érkeznek a gyorshajtással kapcsolatban. A lakó-pihenő övezetben járművel LEGFELJEBB 20 km/óra sebességgel szabad közlekedni. Probléma még az övezeten való áthajtás is, különösen a Pillangó utcán és környékén. Az övezetbe csak az ott lakók, illetve oda látogatók hajthatnak be! AZ ÁTMENŐFORGALOM TILOS”

– emelte ki Spéth Géza, hozzátéve az önkormányzat elsődleges célja nem a bírságolás, hanem egy rendezett, szabálykövető település kialakítása.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email