22_03_29_erdmost_nincskep

Tárnokra is megérkezhetnek az e-rollerek

22_03_29_erdmost_nincskep

Tárnokra is megérkezhetnek az e-rollerek

Akár már csütörtökön elindulhat a közösségi rollerezés Tárnokon, ugyanis tárgyalásban van a város a Lime elektromos roller szolgáltató céggel, akik szeretnék Tárnokon is elindítani szolgáltatásukat, melyet az önkormányzat is támogat - számolt be róla Tárnok polgármestere Lukács László a Facebookon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A polgármester hivatalos Facebook oldalán közölte, hogy az egyeztetések folynak, a pontos lakossági tájékoztatást ezek után tudjuk majd megtenni. Amennyiben minden összeáll, akár már csütörtökön elindulhat a közösségi rollerezés Tárnokon.

A városvezető több témával kapcsolatban is megosztotta gondolatait, például tájékoztatást adott arról, hogy rendkívüli testületi ülést kellett tartaniuk, mert az ÉTV FEB három tagjának is lejárt a mandátuma, s 8 napot kaptak egy tag javasolására. 

„Ha már összeült a testület, több olyan határozatot is meghoztunk, mely szükséges volt. Szintén zártan tárgyaltuk a Köz-Ért Kft új FEB tagjait, mivel két tag nem kívánta tovább ellátni a feladatát, végül egy lejáró bérleti szerződést újítottunk meg. Nyílt tárgyalásos részben az M7-s túloldalán kialakítandó ipari terület miatt kellett egy határozatot hoznunk, valamint fedezetet biztosítottunk a térinformatikai rendszerünk alapprogramjának frissítésére. Végül a vasút melletti Spil gödör tulajdonának átvételéről határoztunk. Itt a hosszadalmas folyamat végén az önkormányzat kezelésébe kerülhet majd a terület, s közösségi teret tudunk kialakítani rajta a jövőben.
Két pályázatot nyertünk meg az elmúlt napokban. Az egyiket a Rákóczi út járdájának felújítására, 28.351.340 Ft értékben. A tervek készen vannak, most a kivitelező kiválasztása következik, aztán indulhat a felújítás. A másik pályázatot a könyvtárra nyertük, 2.200.000 Ft értékben, melyből elsősorban a gyermek olvasósarok bútorai fognak megújulni.

Múlt pénteken megtartotta záró ülését a csatorna bizottság. 3 igen, 1 nem szavazással elfogadták a jelentésüket, mely most a testületi tagokhoz kerül, hogy a szeptemberi ülésre fel tudjanak belőle készülni. Sajnos sok, finoman szólva sem korrekt írás jelent meg a témában, melyekre nem szeretnék tételesen reagálni, döntse el mindenki maga, kinek hisz, de pár tényt újra leírok.

A bizottságok minden esetben döntés előkészítést végeznek, a végső döntéseket a választott képviselők hozzák meg. Ezért természetesen a bizottság jelentése nem határozat, attól a döntés során el lehet térni, amennyiben a testület valamiért nem ért egyet a jelentéssel. De ez nem feltétlen azt jelenti, hogy a bizottság által javasolt összegnél kevesebb összeget határoz meg a testület! A testület olyan összeg mellett fog dönteni, ami a többségük szerint visszajár!
A bizottságnak nem volt feladata eldönteni, hogy követett-e el valaki törvénytelenséget! Nem volt hatóság, aki bárki bűnösségét kimondhatná! Ilyet a testület sem fog tenni! Kizárólag a feleslegesen befizetett hozzájárulás mértékét határozzuk meg, minden más a rendőrség és később az ügyészség dolga.

A döntés után kell kidolgozni a visszajáró pénz visszafizetésének folyamatát, melynek részleteit természetesen már előzetesen kidolgoztuk. Mint a választáson is ígértük, a visszajáró pénzt visszafizetjük a ciklusban!

Végül a bizottság munkájának része volt a fellelhető dokumentumok átvizsgálása, amit meg is tettek a tagok. Hihetetlen munkát végeztek az elmúlt másfél évben, amiért ezúton is köszönetet szeretnék mondani! Az utólag előhúzott dokumentum, mely valakinek a fiókjában lapult eddig, s majd a döntés után bemutatja, igazolni akarva a bizottság munkájának hibáit és a testület szerinte hibás döntését, esetleg egy összeget is mond, amit eddig nem tett meg, a végső döntés szempontjából már eső után köpönyeg! Egy hasonlattal élve, ez olyan lenne, mint a ház építése alatt elhallgatni az észlelt hibákat, majd a végén jelezni, hogy szerinte nem kellene beköltözni, mert a hiányos építkezés miatt a ház életveszélyes! Igazán akkor lesz ez nagy baj, ha mindezt pont az építők egyik kőművese teszi, akinek pont az lett volna a feladat, hogy jól építse meg a házat, de ő inkább kiült a kerítésre és nem végezte a feladatát, csak kritizált folyamatosan!

A biológiai szúnyoggyérítés folyamatos, a mérések igazolják az eredményességét. Fontos, hogy a lakosság is besegítsen a gyérítésbe, illetve a szaporodási helyek mennyiségének csökkentésébe. Szóróanyagot digitális formában kitettem a poszhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpghoz, kérek mindenkit, olvassa el, s ha teheti, segítse az olvasottak alapján a szúnyoggyérítést végző cég munkáját!” – írta összefoglalójában Lukács László, akivel a kedd reggeli Bundáskenyérben is készül egy interjú a fenti témák apropóján. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email