22_03_29_erdmost_nincskep

Tárgyalják a törökbálinti HÉSZ-t a Budapest–Balaton kerékpárút érdekében

22_03_29_erdmost_nincskep

Tárgyalják a törökbálinti HÉSZ-t a Budapest–Balaton kerékpárút érdekében

Törökbálint város honlapján tette közzé a helyi építési szabályzat módosítását a Budapest–Balaton kerékpárút kiszabályozása érdekében. A tárgyalásos eljárásban a partnerség véleményére is kíváncsiak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Elek Sándor, Törökbálint polgármestere döntött a helyi építési szabályzat (HÉSZ) tárgyalásos eljárásban való módosításának elindításáról.

A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában épülő – nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű – Budapest–Balaton kerékpáros útvonal fejlesztése új kerékpárút építést, forgalomtechnikai beavatkozás és meglévő földutak burkolását egyaránt tartalmazza.

A beruházó által kért kerékpárút szabályozáshoz kapcsolódó HÉSZ-módosítás a 042/7, 042/8, 043, 044/8, 044/9, 046 és a 048/3 hrsz-ú ingatlanokat érinti.

Elek Sándor kiemelte, az adott tervezési területen belül, a jellemzően vegyes forgalmú kerékpár nyomvonal létrejöttéhez 12 méter széles közterület-szabályozás történik.

„A Malomdűlő területén a Fűzfa utca nyomvonalán a 12,0 m szélességű közterület kiszabályozása, részben Ev jelű véderdő, részben Má-k jelű korlátozott használatú mezőgazdasági beépítésre nem szánt övezeteket érint. Az övezeti előírások nem változnak”

– hangsúlyozza Törökbálint polgármestere.

„A tervezett módosítás véleményezése a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 42. § szerint tárgyalásos eljárás keretében, a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló24/2017. (XI. 20.) Ör. rendelet szerint történik”

– olvasható a torokbalint.hu-n.

A beérkezett partnerségi észrevételeket, javaslatokat a tervező megvizsgálja és megfogalmazza a tervezői válaszokat. A szakmai válasz ismeretében a javaslatok elfogadásáról, illetve el nem fogadásáról a veszélyhelyzetben a polgármester dönt. Az elfogadott javaslatok figyelembevételre kerülnek a dokumentáció készítése során, az el nem fogadott észrevételekkel kapcsolatban indokolás készül. Az észrevételek dokumentálásáról, a kapcsolódó iratok nyilvántartásáról a főépítész gondoskodik.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email