22_03_29_erdmost_nincskep

T. Mészáros: Van abban valami

22_03_29_erdmost_nincskep

T. Mészáros: Van abban valami

Mindenfajta LMBTQ-propagandát kitiltana a város óvodáiból és bölcsődéiből az Érdi Fidesz elnöke. T. Mészáros András ezzel kapcsolatban javaslatot nyújtott be a Köznevelési, Művelődési és Ifjúsági Bizottságnak. A testület nem vette napirendre a javaslatot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár előterjesztésében általánosságban LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) propagandáról beszél, erre mindössze egyetlen példát hoz fel: a Meseország mindenkié című könyvet. „Nagy port vert fel az országban, hogy az elmúlt egy évben óvodáinkban, iskoláinkban előfordult úgynevezett „LMBTQ érzékenyítés”. Olyannyira előfordul, hogy külön mesekönyvet, regényt forgalmaznak, sőt klasszikus mesék átértelmezése sem példa nélküli” – mondta T. Mészáros András, aki elismerte: ő maga nem olvasta a könyvet, viszont hosszan idézi Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus szavait, aki nem érti, miért kell a többség által elfogadott biológiai és szociális normáktól eltérő dolgokkal terhelni a gyermekeket. „Ez a cél? Legyen más az átlag, a többség? Milyen? Ez már ideologikus befolyást feltételez” – fogalmazott a pszichológus, akinek véleménye ellen ezernél is több pszichológus és pszichológushallgató írt nyílt levelet.  

Az Érd Most kérdésére, hogy ha nem olvasta, és a kötetből példát sem tud felhozni rá, elképzelhetőnek tartja-e, hogy a Meseország nem is LMBTQ-propagandakiadvány, a korábbi városvezető úgy reagált: ennek nincs jelentősége az előterjesztés szempontjából. „Akár LMBTQ-kiadvány, akár nem – bár az országos sajtóban azért idéztek a könyvből, és van abban valami, hogy ez eklatáns példája ennek a propagandának –, általánosságban a különböző LMBTQ-propagandát kell megakadályozni, amikor 3-6 éves korban próbálják meg  a gyermekek számára elfogadhatóvá és elfogadottá tenni” – jelentette ki T. Mészáros András, aki szerint a város közgyűlésének van módja arra, hogy kitiltsa az ilyen műveket az óvodákból, bölcsődékből, hiszen ezek a város fenntartása alá tartoznak. „Példa is van erre: Mezőkövesd és Csepel polgármesterei határozatban tiltották meg ezen oktatási anyagok felhasználását” – mondta.

Az illetékes bizottság nem vette napirendre a kérdést, így nem valószínű, hogy a közgyűlés szavazna róla.

T. Mészáros András sajtótájékoztatója itt megtekinthető.

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email