22_03_29_erdmost_nincskep

Szombaton írják a gimnáziumi központi írásbeli felvételit

22_03_29_erdmost_nincskep

Szombaton írják a gimnáziumi központi írásbeli felvételit

Január 22-én, szombaton, Érden is megtartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat. Az érdi intézmények vezetői számoltak be arról, hogy hányan és milyen körülmények között adhatnak számot tudásukról a tanulók.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A jelentkezési lapok alapján a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumban 307 diák ír felvételit szombaton. Más iskolák segítségét ezúttal nem kell igénybe venniük. 30 teremben, termenként átlagosan 10 fővel zajlanak majd a felvételik, csaknem 40 tanár felügyel majd a termekben és a folyosókon. A járványügyi intézkedés alapján kézfertőtlenítés és a hőmérőzés kötelező és természetesen a maszk viselése is a közösségi terekben. Akárcsak tanítás idején, a teremben levehetik a diákok a maszkot, de javasolt ott is hordani, a tanároknak pedig a maszk és a kesztyű kötelező – mondta lapunknak Pintérné Bernyó Piroska igazgató.

A Kós Károly Techniukmban idén sem tartanak írásbeli felvételit, a diákokat a felső tagozatos év végi, illetve nyolcadikos félévi jegyeik alapján számított pontszámok szerint rangsorolják, majd részt vesznek az egészségügyi alkalmassági vizsgálaton is. A felvételizők minden információt, segédletet megtalálnak az iskola honlapján – mondta Dózsa Lajos igazgató.

A Marianumban a jelentkezési lapok alapján 88 diák tesz írásbeli vizsgát. A végzős nyolcadikosoknak körülbelül az egyharmada marad az intézményben, ők felvételi nélkül kerülnek át a gimnáziumba, a többiek felvételiznek, egy-két kivétellel ott írják meg a felvételit. Emellett más iskolákból is várnak diákokat, a Bólyaiból, a Kőrösiből, a Telekiből, sőt még Százhalombattáról is érkeznek majd felvételizők. A járványügyi előírások szerint a maszkhasználat, a kézfertőtlenítés és a testhőmérés kötelező. Egy teremben maximum 10 fő vizsgázik, a felügyeletet 13-14 pedagógus látja el – mondta Takácsné Tóth Noémi igazgató.

Szilasné Mészáros Judit, a Vörösmarty Mihály Gimnázium igazgatója az Érd Fm 101.3 Zónázó című műsorában beszélt arról, hogy természetesen náluk is a járványügyi szabályok betartása mellett kell megtartani a felvételt, vagyis maszkviselés és létszámkorlát mellett adnak számot tudásukról a diákok. Egy teremben legfeljebb 10 fő tartózkodhat majd és kísérő nem léphet be az épületbe. Ezen kívül az intézménybe belépőknek hőmérsékletet mérnek és a közösségi terekben kézfertőtlenítő áll rendelkezésre. 151 negyedik osztályos fog írni központi felvételi vizsgát, a nagyok közül pedig 205-en adták be jelentkezésüket. A 356 diákot 40 teremben helyezik majd el. A terembeosztásról és a járványügyi intézkedésekről mindent megtalálnak a szülők az intézmény honlapján.

Bármilyen betegség esetén pótnap vehető igénybe, ez mindig a szombatot követő első csütörtök, ami jelen esetben január 27. Ezen kívül még egy pótnap rendelkezésre áll, ez február 4., péntek, de ezt kizárólag azok vehetik igénybe, akik a covid miatt kerülnek karanténba.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email