22_03_29_erdmost_nincskep

„A szeretet mindent megerősít”

22_03_29_erdmost_nincskep

„A szeretet mindent megerősít”

Mintegy nyolcszáz szépkorú vett részt az idén immár harmadik alkalommal megrendezett Idősek Karácsonyán, ahol ezúttal Jókai Mór Melyiket a kilenc közül? című novelláját vitte színre a Múzsák Társulat, igazi meghitt, ünnepi hangulatot varázsolva az ÉRD Arénába.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Míg az advent a reményteli  várakozás ideje, addig szenteste maga a megvalósult, beteljesült csoda, Krisztus születése. Több, mint kétezer év telt el, de ennek a csodának, a szenteste misztikumának nem szabad mégsem elmúlnia,” köszöntötte T. Mészáros András polgármester az időseket az ingyenes rendezvényen, amin megjelent Simó Károly alpolgármester és Antunovits Antal képviselő is. „ A karácsony lehetőség számunkra, hogy a legkedvezőbb, legjobb arcunkkal forduljunk társaink és mások felé. Ilyenkor megtisztítjuk lelkünket, végiggondoljuk az elmúlt időszakot, gondolva a születés csodájára. Bízunk abban, hiszünk abban, és reménnyel vagyunk telve, hogy a szeretet mindent megerősít. Letesszük a hétköznapok búját-baját, és csak egymás iránti szeretetünkre gondolunk. Ahogy a három király készült és vándorolt Betlehembe, ahogy a szent család rátalált a betlehemi jászolra, úgy kell egymásra rátalálnunk, úgy kell egymás felé fordulnunk. Kívánom valamennyiüknek, hogy egészségben, szeretetben teljen ez az ünnep, és Istentől áldott karácsonyuk legyen, valamint nagyon boldog új esztendejük”, tette hozzá a polgármester.

A Jókai Mór Melyiket a kilenc közül? című novelláját színpadra álmodó és megzenésítő Múzsák Társulat a következő másfél órában igazi meghitt, szeretetteli hangulatot varázsolt az arénába. A szenteste játszódó történetet a szeretet, a megbocsátás és béke, na meg a jobbá válás értékei köré épülő zenés darabban adta elő a társulat, amelynek tagjai közt érdi gyermekek is színre léptek. Az előadás nem egy szépkorú nézőt hatott meg, ahogy körbenéztem a közönség soraiban az előadás után. Cecília néni szerint igazi karácsonyi csodát láttunk. Mélyen vallásos lévén, ő a végletekig elérzékenyült a látottaktól és hallottaktól. Ilonka néni, aki az egyik nyugdíjas klubbal érkezett, azt meséli, férje elvesztése óta nagyon magányosan telnek az ünnepek, ezért mindig él a lehetőséggel, és részt vesz az Idősek Karácsonyán, mert társakkal illik a szeretet ünnepét megülni, ahogy vallja.

Simó Károly alpolgármester azt teszi hozzá, hogy annak idején azzal a céllal indították el az Idősek Karácsonyát, hogy olyan programokkal kínálják meg a szépkorúakat, amelyek boldogságot, örömöt vihetnek a karácsonyra való készülődés időszakába, hogy ráhangolódjanak az ünnepekre. A visszajelzések pedig azt igazolták, hogy az idősek nagyon szeretik ezeket a rendezvényeket, és szívesen jönnek el ezekre, amit a csütörtöki program is tanúsított.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email