22_03_29_erdmost_nincskep

Szavazatszámlálókat keresnek Törökbálinton

22_03_29_erdmost_nincskep

Szavazatszámlálókat keresnek Törökbálinton

A 2022. április 3-i országgyűlési képviselő választásra és az ugyanezen a napon esedékes, több kérdésben tartott népszavazásra keresnek szavazatszámlálókat Törökbálinton – jelent meg a város honlapján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 17. § (1) bekezdés a) pontja szerint a szavazatszámláló bizottságnak csak a településen lakcímmel rendelkező, a központi névjegyzékben szereplő választópolgár lehet tagja.

Fentiek értelmében a szavazatszámláló bizottság választott tagja lehet minden, a központi névjegyzékben szereplő, törökbálinti lakcímmel rendelkező választópolgár, akivel szemben a Ve. 18. § (1) és (2) bekezdésében foglalt összeférhetetlenségi okok egyike sem áll fenn. (Lásd: Jelentkezési lap Törökbálint Város szavazatszámláló bizottságába és nyilatkozat összeférhetetlenségről 2. oldal.)

A Ve. 33. § (4) bekezdés a) pontja értelmében a szavazatszámláló bizottság választott tagjának megbízatása a következő országgyűlési választásra megválasztott választási bizottság alakuló üléséig tart, azaz 4 évre szól! Ez azt jelenti, hogy a korábbi bizottsági tagok megbízatása lejár, tehát nekik is szükséges újból jelentkezni, amennyiben részt kívánnak venni a szavazatszámláló bizottság munkájában.

A szavazatszámláló bizottság választott tagját a jegyző javaslatára a Képviselő Testület választja meg, várhatóan a 2022. februári rendes ülésen.

A tagok a megválasztásukat követően a polgármester előtt esküt/fogadalmat tesznek. A megválasztott szavazatszámláló bizottsági tagok – valamennyi választást megelőzően – kötelesek a bizottsági tagok részére szervezett felkészítő oktatáson részt venni.

A szavazatszámláló bizottság választott tagjai munkájukért tiszteletdíjban részesülnek, illetve a választást követő napon a napi munkavégzés alól mentesülnek.

Kérik, hogy aki az ismertetett feltételek alapján szívesen részt venne a választások helyi lebonyolításában, az Törökbálint Város Polgármesteri Hivatalában (Polgármesteri Hivatal 2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 79.) működő Helyi Választási Irodánál a hivatal@torokbalint.hu e-mail címen, postai úton, vagy személyesen – ügyfélfogadási időben – jelentkezzen a jelentkezési lap és összeférhetetlenségi nyilatkozat kitöltésével legkésőbb 2022. január 31. napjáig.

A jelentkezési lap letölthető a honlapról (www.torokbalint.hu), vagy átvehető a Polgármesteri Hivatal főépületének recepcióján is, illetve ugyanitt le is adható. (Kérik, amennyiben e-mailben adja le jelentkezését, az eredeti aláírt példányt a Polgármesteri Hivatal aulájában lévő recepción a megadott határidőig szíveskedjen leadni.)

A jelentkezési lap leadása nem jelenti a jelentkező auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikus megválasztását, illetőleg részvételét a szavazatszámláló bizottsági munkában.

Ha megválasztására, beosztására sor kerül, az Ön által megadott elérhetőségeken a Választási Iroda tagja értesíteni fogja.

Amennyiben további kérdése van, a 06 (23) 335-021/289-es vagy a 282-es melléken állnak szíves rendelkezésére!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email