22_03_29_erdmost_nincskep

Szállj ki az autóból és fuss!

22_03_29_erdmost_nincskep

Szállj ki az autóból és fuss!

A mobilitási héthez kapcsolódva rendeznek futóversenyeket Diósdon. A koronavírus miatt most nem családi nap keretében, hanem több részletben szervezik meg a futást, bevonva az iskolát is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Diósd önkormányzata idén is csatlakozott a már 20. alkalommal megendezett Európai Mobilitási Hét kampányhoz. A Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtárral, a Diósdi Földön Futókkal, a Diósdiak Diósdért Egyesülettel, valamint a Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskolával együttműködve számos programot szervez gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Vanek Balázs, a Diósdi Földön Futók elnöke az Érd Médiacentrumnak elmondta: hetedik alkalommal szerveznek családi futónapot. Idén a koronavírus miatt a gyerekek a tornaóra keretében futnak, azoknak pedig, akik csapatban is szeretnének mozogni, három alkalmat biztosítanak. Ebből kettőt már megtartottak,  egyet pedig 21-ére, keddre terveznek.

– A lényeg, hogy mozogjunk egy kicsit, és kiszálljunk az autóból – mondta Vanek Balázs, aki szerint a futás sok embernek jelentett menekülési lehetőséget a lezárások idején. 

A diósdi iskola évek óta bekapcsolódik a futórendezvényekbe. Idén is szinte minden osztály csatlakozik az eseményhez – ha máshogy nem, sétálva.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email