22_03_29_erdmost_nincskep

Sűrítik a zöldjáratot Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Sűrítik a zöldjáratot Érden

A zöldjárat sűrítését tervezi a városvezetés, egyúttal szeretnék az avarégetést beszüntetni. Jelenleg előkészítés alatt áll a folyamat, hiszen egy nagy volumenű munkát jelent – közölte az ÉTH környezetvédelmi megbízottja.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pató Simon rámutatott, hogy az elmúlt években 1200 tonna zöldhulladékot szállítottak el, főleg az őszi idényben. A kerti hulladékot havonta begyűjtő zöldjárat elsőként várhatóan májusban indulhat el.

– Éves szinten 12 alkalommal tervezi begyűjteni az ÉTH a zöldhulladékot, de ennek nagyon komoly költségvonzata jelentkezik, hiszen ez havi szinten 15-20 plusz járatot jelent. Ám ezt az önkormányzat meg kívánja oldani és májustól beindítja a havi elszállítást – mondta Pató Simon.

Tetlák Örs alpolgármester arról adott tájékoztatást, hogy amennyiben addig kidolgozzák a havi zöldjárat technikai feltételeit, akkor már a márciusi közgyűlés elé vinnék az avarégetést tiltó rendeletet. 

Kapcsolódik a zöldhulladék begyűjtéshez az ÉTH új szolgáltatása, amelynek a tesztüzeme ősz végén zajlott. A házhoz menő ágdarálás, vagy mulcskészítés nagyon népszerű a lakosság körében, nagy igény van rá – mondta Pató Simon. Már látják azt is, hogy körülbelül milyen költségekkel jár, és a cél az, hogy nullszaldós legyen. Így részben lesz ingyenes ez a szolgáltatás, amit évente egyszer lehet térítésmentesen igénybe venni. 
 

Hallgassa meg az ÉRD FM 101.3 interjúját az ÉTH környezetvédelmi megbízottjával, Pató Simonnal.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email