22_03_29_erdmost_nincskep

Súlykorlátozás Tárnokon

22_03_29_erdmost_nincskep

Súlykorlátozás Tárnokon

Lukács László polgármester a Tárnokon bevezetésre kerülő súlykorlátozásokról beszélt az ÉrdFm 101.3 hírműsorában. Hamarosan olyan kamerák kerülnek ki, melyek folyamatosan rögzítenek is, így gyakorlatilag nem lesz elkerülhető a büntetés, ha a korlátozás ellenére hajt át teherautó.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tárnok első embere arról számolt be munkatársunknak, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel sikerült megegyezni abban, hogy a Sóskúti út és Tárnok teljes belterülete súlykorlátozás szigorítása alá kerüljön.Ezt azt jelenti, hogy a Sóskúti úton 2,5 tonnás, belterületen pedig 3,5 tonnás súlykorlátozást vezetnek be. Ki is lesz táblázva és olyan kamerák kerülnek ki, melyek folyamatosan rögzítenek is, így gyakorlatilag nem kerülhető el a büntetés, ha a korlátozás ellenére hajt itt át teherautó.A Magyar Közút Nonprofit Zrt már dolgozik az ügyön, folyamatosan kerülnek majd ki a táblák, április végére várható a  teljes és egyértelmű korlátozás.

„Szükség van egy olyan szoftveres-internetes háttérre is, mely lehetővé teszi, hogy a korlátozásnak a rendőrség valóban érvényt tudjon szerezni. A kamerák be lesznek be lesznek kötve a rendőrséghez is , de arra nem lesz kapacitás, hogy ezt valaki folyamosan figyelje, ehhez kell egy olyan program, mely regisztrálja az áthaladók rendszámát, kiszűri azokat, amelyek csak áthaladnak a tárnoki területen, nem célforgalommal érkeznek és ezek közül a túlsúlyosokat lehet büntetni.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email