22_03_29_erdmost_nincskep

A sportolóknak már megnyílt az ÉRD Aréna uszodája

22_03_29_erdmost_nincskep

A sportolóknak már megnyílt az ÉRD Aréna uszodája

Szerdán az igazolt sportolók számára ismét megnyílt az ÉRD Aréna uszodája, ennek értelmében az Aquatic Szinkronúszó SE, a Budapesti Honvéd SE érdi vízilabda szakosztálya és az Érdi Úszó Sport Kft. is újrakezdhette a vízi edzéseket. A Gárdonyi Tanuszoda továbbra is zárva tart.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Különböző idősávokat hoztak létre az ÉRD Aréna uszodájában, ahol megszabták, mikor, melyik egyesület sportolói készülhetnek.

Zólyomi Ádám, az ÉRD Aréna létesítményvezetője elmondta, az uszodába csak fertőtlenítés és testhő-mérés után léphetnek be a sportolók és edzőik, a medencetérben egyszerre legfeljebb 25-en tartózkodhatnak, a vízen kívül pedig kötelező a szájmaszk használata. Kitért rá, az edzések között legalább félórás szünetet hagynak, hogy a medenceteret, az eszközöket és az öltözőket is fertőtleníteni tudják.

A szigorú szabályok értelmében reggeltől az érdi úszók különböző csoportjai használhatják az uszodát egy-egy órán keresztül. Magó Gábor legidősebb versenyzőket és Szele Dávid az idősebb utánpótláskorú sportolókat tömörítő csoportjai minden hétköznap edzenek, míg Németh Krisztina legkisebbekkel foglalkozó csoportjai heti három alkalommal készülnek.

„Nagyon jó, hogy már egyáltalán vízbe tudunk menni, ez már nagy előrelépés. Egy két és fél hónapos kihagyás után fokozatosan vezetjük vissza a munkába a gyerekeket, tehát nem teljes intenzitással, hanem hétről hétre emeljük az edzés mennyiségét és időtartamát” – mondta a visszatérésről Magó Gábor, az Érdi Úszó Sport Kft. vezetőedzője. „Egy-két hét múlva jó lenne, ha tudnánk még emelni, ahogy ez szakmailag indokolt, de egy hosszabb felfutó időszak következik” – jegyezte meg.

Az Aquatic Szinkronúszó SE heti három alkalommal tart edzéseket versenyzőinek, tudtuk meg Erdős Eszter klubvezetőtől, míg a BHSE-Érd vízilabdázói is külön csoportokra osztva szállhatnak vízbe – ugyancsak hetente háromszor. Vargáné Gazdag Erika, a BHSE-Érd vezetőedzője ezzel kapcsolatban elmondta, miután egyelőre nincs lehetőség arra, hogy mindenki vízben készüljön, ezért továbbra is tartanak szárazföldi edzéseket azoknak a csoportoknak, akik nem mehetnek vízbe.

Úgy tudjuk, a Gárdonyi Tanuszoda továbbra is zárva tart.

Ami a lakosság számára igénybe vehető úszáslehetőséget illeti, május 30-án megnyit a Százhalombattai Strand versenymedencéje a helyi sportolók és lakosság számára. Ezzel kapcsolatban megkérdeztük Fekete Lászlót, a Sporthalom Kft. ügyvezetőjét, aki elmondta, polgármesteri döntés értelmében a sportolókon kívül egyelőre csak a százhalombattai lakosok mehetnek úszni, de a tervek szerint június 13-tól a teljes strandszezon is megkezdődik a többi medence használatával.

További cikkeink

További cikkeink

Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email