22_03_29_erdmost_nincskep

Spartacus: hatodikak az országos rangsorban

22_03_29_erdmost_nincskep

Spartacus: hatodikak az országos rangsorban

A Magyar Birkózó Szövetségben elkészítették a 2018-as évre vonatkozó összesített egyesületi rangsort, melyből kiderül, az Érdi Spartacus a 108 egyesületet felvonultató mezőnyben az előkelő, hatodik helyen végzett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az összesített rangsort a versenynaptár szerint, a szövetség számára rendelkezésre álló dokumentumok, szabályzatok, olimpiai és nemzetközi pontok által szabályozott pontrendszer alapján állapították meg. A rangsort az ESMTK nyerte a Csepeli BC és az FTC előtt, azonban az Érdi Spartacus is rendkívül előkelő helyen végzett.

Az érdiek ugyanis az országos, területi, diákolimpiai, strandbirkózó, nemzetközi, veretán országos bajnokságokon és világbajnokságon, valamint a területi és országos csapatversenyek alapján lettek hatodikak.

A Spartacus az egyéni versenyek közül a felnőtteknél 257, a junioroknál 150, a kadeteknél 111, a diákoknál pedig 101 pontot gyűjtött, diákolimpián kötöttfogásban 47, szabadfogásban és női birkózásban 32-32 egységet gyűjtöttek, amelyek mellé társul még az országos csapatbajnokság, ahol pedig 479 pontot szereztek.

A nemzetközi porondon felnőtt férfi kötöttfogásban (200 pont) és női birkózásban (120), valamint az utánpótláskorúaknál kötöttfogásban (191) és szabadfogásban (120) voltak érdekeltek a Spartacus birkózói, akik a strandbirkózó országos bajnokságról is szereztek 13 pontot.

A veteránoknál pedig kötöttfogásban 34, szabadfogásban 33 egységig jutottak, továbbá az U23-as és egyetemi ob-n még 20 ponttal gyarapodtak, így közel 2000 pontot szerezve végeztek a hatodik helyen. A dobogósok mellett a Budapesti Honvéd SE és a Ceglédi VSE előzte meg Tar Mihályékat, akik olyan klubokat hagytak maguk mögött, mint a Dorogi Nehézatlétikai Club, az UTE, a Vasas SC vagy a Kecskeméti TE.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email