22_03_29_erdmost_nincskep

Segítség az szja-bevalláshoz

22_03_29_erdmost_nincskep

Segítség az szja-bevalláshoz

Legkényelmesebben a letöltést nem igénylő webes kitöltőfelületen módosítható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által elkészített szja-bevallási tervezet, sőt az előző évekre vonatkozó bevallások önellenőrzése is ezen a felületen végezhető el a leggyorsabban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek, a mezőgazdasági őstermelők és az egyéni vállalkozók bevallási tervezetüket a legegyszerűbben az eSZJA felületen egészíthetik ki és küldhetik be a NAV-hoz, mert ezen lépések nélkül az ő tervezetük nem válik auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikusan bevallássá május 20-án. A többi adózónak nincs teendője, ha a tervezet adataival egyetért.

Aki módosítani szeretné a tervezetet, az a portál keresőfunkciójának használatával tudja a legkönnyebben megtalálni a kiegészítendő tételt. Ha például valakinek tavaly ingatlan-bérbeadásból is származott jövedelme, akkor a keresőbe elég beírnia, hogy „bérbeadás”, és a webes kitöltő ahhoz a sorhoz navigálja, ahová az adatokat rögzítenie kell. 

Ha a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, a kiutaláshoz mindenképpen meg kell adni a bankszámlaszámot (nem a bankkártyaadatokat) vagy postacímet, attól függően, hogy miként szeretné megkapni az összeget. A rendelkező nyilatkozatok (önkéntes pénztárak, nyugdíj-előtakarékossági számla, nyugdíjbiztosítási szerződés) esetében a visszautaláshoz a pénztár, a szolgáltató, a biztosító megnevezését, adószámát és bankszámlaszámát kell feltüntetni.

Akinek van KAÜ azonosítója (ügyfélkapu regisztráció, elektronikus személyi igazolvány vagy telefonos azonosító), az az eSZJA portálon letöltheti a korábbi négy évben, valamint az idén benyújtott szja-bevallását, megkönnyítve ezzel annak esetleges önellenőrzését és javítását. A 19SZJA és 20SZJA bevallások önellenőrzésében segít a felület önellenőrzést támogató funkciója, ami az előzménybevallás adatai és az adózó által módosított adatok alapján auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikusan kiszámolja és kitölti az önellenőrzéses mezőket.

Érdemes minél előbb ügyfélkaput nyitni, mert így azonnal elérhetővé válik az szja-bevallási tervezet és a kiegészítés néhány gombnyomással kényelmesen, otthonról is elintézhető.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email