22_03_29_erdmost_nincskep

Sakk: 33-an a Minaret Kupán

22_03_29_erdmost_nincskep

Sakk: 33-an a Minaret Kupán

Hét egyesület 37 sakkozója nevezett az év első Érdi VSE által rendezett sakkversenyére, melyre végül négyen nem jöttek el, így harminchárman ültek asztalhoz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A népes mezőny nem is fért el egy teremben, így két helységben zajlottak a játszmák. Az indulók harmada érdi volt, de jöttek Ráckeresztúrról, Ercsiből, Martonvásárról, Törökbálintról, Dunaharasztiról és Budapestről is.

Az első forduló az esélyesek győzelmeivel kezdődött, de később néhány játszmában felborult a papírforma. A mezőny kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy a 7 forduló után az 5. és 19. helyezett között mindössze 1 pont volt a különbség. Néhány vitás esettől eltekintve rendben zajlott a verseny, melyet végül Markos Ádám a Dunaharaszti MTK mesterjelöltje nyert meg 6 ponttal, megelőzve a vele azonos pontszámmal végzett Bereczki Istvánt (Törökbálinti SSE) és a fél ponttal lemaradt Molnár Aurélt (Törökbálinti SSE). A legjobb 14 év alatti Salacki Marcel (Barcza Gedeon Sakk Club) (3,5 pont), a legjobb 60 év feletti Szabó Levente (Sárosdi Sakk Egyesület) (4,5 pont), a legeredményesebb ÉLŐ-pont nélküli pedig Vári Gergő (4 pont) lett.

A legjobb Érdi VSE versenyzők: Varga József 5., Vendég Balázs 7. és Horváth Péter 9. helyezett 4,5-4,5 ponttal.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email