22_03_29_erdmost_nincskep

Röplabda: megszerezte első győzelmét a Delta

22_03_29_erdmost_nincskep

Röplabda: megszerezte első győzelmét a Delta

Nagy skalpot gyűjtött be hazai pályán, a Bolyai János Általános Iskolában a Delta RSE Érd női röplabdacsapata, amely szetthátrányból felállva győzte le 3:1-re a tabella második helyén álló kaposvári 1. MCM-Diamant RÖAK-ot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint ismert, nyáron teljes egészében lecserélődött a Delta RSE Érd női röplabdacsapatának játékosállománya, amely a bajnokságnak is edzőmérkőzések nélkül vágott neki, így ahogy a vezetőedző, Dömötör-Mátrai Beáta is hangsúlyozta, az alapszakasz első fele az építkezésé, az összeszokásé lesz.

Noha a bajnokság második felének nyitányán, múlt héten csúnya 3:0-s vereségbe szaladt bele a sereghajtó érdi együttes az éllovas Tatabánya vendégeként, de ennek szinte nyoma sem volt a második helyen álló 1. MCM-Diamant RÖAK ellen.

Ehmann Katáék ugyanis remekül kezdtek, de korai 5:1-es hátrányát hamar eltüntette a somogyi csapat és először az érdi vezetőedzőnek kellett időt kérnie 11:10-es hátránynál. De ez sem hozott áttörést és a vendégek előnyüket növelve 25:15-re nyerték a nyitószettet.

Az érdiek első játszmában elkövetett hibáikat a másodikra javították és a szoros első néhány labdamenet után el tudtak lépni és 25:11-es részsikerrel egyenlítettek.

A harmadik szett is hasonlóan alakult, mint az előbbi, a kiegyenlített kezdés után a Delta lendült bele hamarabb és 21:12-ig növelte előnyét. A RÖAK azonban nem adta fel, visszajött egy pontra is, ellenben az érdiek első játszmalabdájukat kihasználva fordítottak és biztossá tették pontszerzésüket.

A negyedik játékrészben úgy dönt, megtörte ellenfelét a házigazda, hiszen az érdiek már az első pillanatokban megléptek, de hiába a többpontos előny, a hajrá izgalmasra sikerült, végül „hosszabbítás” után 27:25-re nyerte ezt a szettet a Delta, amely 3:1-re diadalmaskodott, megszerezve első győzelmét az új idényben.

“Minden mérkőzésen voltak olyan szettjeink, amely akár át is lendíthette volna a csapatot, de sajnos soha nem mi nyertünk. Most már annyira érezte és akarta a csapat a győzelmet, hogy mindenki odatette magát és ennek köszönhetően éhesek voltunk a sikerre. Remélem, innen most már elindul valami. Az első szett is úgy alakult, hogy mi vezettünk, gyönyörűen játszottunk, de utána olyan hibákat vétettünk, amiket folyamatosan gyakorlunk. A második szettben helyreálltak a nyitásaink és voltak jó nyitósorozataink és ez nagyon kellett ahhoz, hogy nyerni tudjunk”

– értékelte az első sikert Dömötör-Mátrai Beáta, a Delta RSE Érd vezetőedzője.

„Minél több győzelmet szeretnénk elérni. Úgy érzem, ez a csapat mindenkivel képes felvenni a versenyt, nagy az életkorbeli és tapasztalatbeli különbség, amin sokat kell dolgoznunk, illetve azon, hogy a pályán minél jobban meg tudják értetni magukat egymással a játékosok, a fiatalok sokkal bátrabban játsszanak, az idősebbeknek pedig azt a fizikális erőnlétet kell visszahozni, amivel fel tudjuk venni a versenyt egy egységes csapattal”

– húzta alá Dömötör-Mátrai Beáta.

Az érdiek december 12-én Kispesten, majd 19-én Pécsen lépnek pályára a 2021-es esztendő utolsó két bajnokiján, majd januárban három hazai találkozó vár Pavlovics Zsófiáékra.

Női röplabda NB II-U21, B-csoport
Delta RSE Érd – 1. MCM-Diamant RÖAK U21 3:1 (-16, 11, 23, 25)
Delta RSE Érd: Kiss V., Gattyán L., Kisérdi, Muhi, Ehmann, Zöld. Csere: Bertalan L., Kiss D. (liberók), Pavlovics, Kőhalmi, Vincze T. Vezetőedző: Dömötör-Mátrai Beáta.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email