22_03_29_erdmost_nincskep

Romló járványadatok Pest megyében

22_03_29_erdmost_nincskep

Romló járványadatok Pest megyében

Csőzik László, Érd polgármestere közösségi oldalán hívta fel a figyelmet, hogy a főváros után Pest megyében regisztrálták a legtöbb új koronavírus-fertőzéses esetet, ezért azt kéri, aki nem tette, oltassa be magát, akinek pedig eltelt négy hónap a második dózis óta, kérje a harmadik adag vakcinát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint írja, ahogy arra számítani lehetett, a járvány a harmadik hullámmal nem ért véget. Az országos és a megyei adatok is egyre rosszabbak, a reggeli adatközlés szerint Pest megyében regisztrálták a legtöbb új esetet a főváros után.

Vattay Gábor járványelemző szerint a vírus delta variánsának terjedése pont most gyorsult fel, amikor egyre többen veszítik el az első két oltással szerzett védettségüket, miközben nagy probléma, hogy 2,7 millió honfitársunk még a vakcina egyik adagját sem kapta meg, pedig a beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg és az Operatív Törzs szerint betegség lefolyása az oltottaknál enyhébb tünetekkel zajlik le.

Kimelte, aki még nem igényelte a vakcinát, az ne várjon tovább, feltétlenül oltassa be magát!

Akinél már négy hónap eltelt a második dózis beadása óta, igényelje a harmadik oltást az eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas oldalon.

Csőzik László külön felhívta azon idősek figyelmét a harmadik oltásra, akik első körben kínai vakcinát kaptak.

A polgármester azt kéri, továbbra is tartsuk be a távolságtartás szabályait, gyakran és alaposan mossunk kezet, hordjunk maszkot még akkor is, ha ez nem kötelező mindenhol. Emlékeztetett, az egészségügyi és a szociális intézményekben (oltatlanok számára látogatáskor) továbbra is kötelező maszkot viselni!

Csőzik László kitért arra is, annak érdekében, hogy felmérhessék a járványhelyzet helyi alakulását és részletes tájékoztatást adjon a lakosságnak, adatokat kért az Érdi Járási Hivatal vezetőjétől, Sarkadi Andreától az érdiek átoltottságáról.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email