22_03_29_erdmost_nincskep

Régi mesterségek, új barátok

22_03_29_erdmost_nincskep

Régi mesterségek, új barátok

Telt házzal indult a parkvárosi városi napközis tábor, de a hat pedagógusnak és a hat közösségi szolgálatos gimnazistának köszönhetően mind a százhúsz gyerek megtalálhatta az őt érdeklő programot. A második héten látogattunk el a táborba, amelynek fókuszában idén a régi mesterségek állnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tábor pedagógiai-szakmai hátterét idén az Érdi Teleki Sámuel Általános Iskola biztosítja, és – mint Nagy Judit táborvezető tudósítónknak elmondta – igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy minden gyerek megtalálja a neki való szórakozást.

– Foglalkozásainkat a régi népi mesterségek köré építjük fel. Első héten a kovács-, második héten a fazekas mesterség került fókuszba. Agyagedényeket, karkötőket készítettünk, gyöngyöt fűztünk ezekben a napokban. A mozgásra, sportolásra vágyók sor- és váltóversenyeken, fogójátékokon vehettek részt, és ahogy az előző években, úgy idén is lehetett bunkert építeni a fák alatt – tette hozzá Nagy Judit, aki öt pedagógussal foglalkozik a gyerekekkel. Gimnazistákat is várnak, közösségi szolgálat keretében – a második héten hat nagy diák segítette a munkájukat.

A visszajáró táborozók már takarókkal, párnákkal, zsinegekkel, és a bunkerdíszítéshez használatos egyéb kellékekkel érkeztek, sőt, volt, aki sátrat is hozott, kisseprűt a tűlevelek eltakarításához. A bunkerekben előkerültek a társasjátékok, a kártya, volt, ahol akadályversenyt rendeztek, vagy épp zenét hallgattak. Aki nem bunkerezett, az az épületben néptáncot tanulhatott, csocsózhatott, kézműveskedhetett.

A csütörtök idén is a kirándulásoké: az első héten a Dinnyési Várparkba, a másodikon a Magyar Földrajzi Múzeumba látogattak el a gyerekek. Vendég előadók is érkeznek a táborba: az első héten egy zenekar mutatkozott be, és a következő hetekben Clementis Tamás operanagykövet is ellátogat hozzájuk.

A városi napközis táborba folyamatosan lehet jelentkezni, a szabad férőhelyek erejéig, az Intézményi Gondnokságon.

A tábor teljes térítési díja érdi gyermekeknek kilencezer forint hetente (a szociálisan rászoruló gyermekek esetén lehetőség van arra, hogy a szülő kérelmére a gyermekétkeztetés térítési díjának 50 százalékát az önkormányzat átvállalja.) Ha az adott tábori turnus megkezdése előtti héten marad szabad férőhely, felvehetők nem érdi lakóhelyű gyerekek is – nekik 17 ezer forintba kerül egy hét.

A térítési díjat személyesen az Intézményi Gondnokságon lehet befizetni (már bankkártyával is), a Budai út 14. szám alatt, hétfőn 12-től 18 óráig, kedden és csütörtökön pedig 8-tól fél 4-ig. Átutalással az Intézményi Gondnokság 12001008-00209692-00100009-es számlaszámán várják a befizetéseket,, a jelentkezési lapot pedig a gondnoksag@erd.hu e-mailcímen fogadják.

A tábor programja, illetve a jelentkezési lap letölthető, illetve megtekinthető Érd város honlapján, a felhívások, tájékoztatók menüpont alatt.

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email