22_03_29_erdmost_nincskep

Rajzpályázatot hirdettek a horgászok

22_03_29_erdmost_nincskep

Rajzpályázatot hirdettek a horgászok

A víz az otthonom. Vigyázz rá! – ezzel a mottóval hirdette meg első városi rajzpályázatát az Érd és Környéke Horgászegyesület, azzal a céllal, hogy felkeltse az óvodás és általános iskolás gyerekek figyelmét a tudatos környezetvédelem iránt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– A víz világnapja alkalmából meghirdetett pályázatunkra tizenötödik évüket még be nem töltött gyerekek jelentkezhetnek, óvodai, iskolai keretek közt, vagy egyéni nevezéssel, március 22-ig. Három korcsoportban hirdetünk majd első, második és harmadik helyezettet, valamint közönségdíjast, ugyanis internetes szavazásra is módot nyújtunk majd – tudtuk meg Berényi Andrásnétól, az egyesület elnökétől.

A díjazottak, valamint a legtöbb pályázatot beküldő intézmény tíz kiválasztott tanulója részt vehet egy egynapos kiránduláson az egyesület dömsödi horgásztanyáján, emellett horgászfelszereléseket is ajándékoznak majd a helyezetteknek.

– Rajzpályázatunkkal az érdi környezetvédőket szeretnénk támogatni: április 4-én ünnepélyes eredményhirdetést tartunk a Teleki iskolában, ahol kiállítjuk a pályázatra beérkezett rajzokat. Ezeket a közönség jelképes összegért megvásárolhatja; az így befolyt pénzt az Érdi Környezetvédő Egyesületnek ajánljuk majd fel – hangsúlyozta az elnök.   

– Rajzpályázatunk kiírását eljuttattuk az óvodáknak, iskoláknak, de a pontos részleteket megtalálhatják honlapunkon is, ahonnan letölthető a jelentkezési lap és a szülői beleegyező nyilatkozat – tette hozzá Berényi Andrásné.

Az érdi horgászok nem csak rajzpályázatukkal szeretnék felhívni a figyelmet a környezet, a víz védelmének fontosságára: idén is csatlakoznak a Teszedd! akcióhoz, és március 23-án kitakarítják a Duna-partot. Nyáron megtartják hagyományos horgászversenyüket, június 22-én, a Duna-parti családi napot pedig – amin minden érdeklődőt szeretettel látnak – július 13-án rendezik majd. Az érdiek nemcsak a családi napon, hanem augusztus végén is megkóstolhatják a horgászok halászlevét, méghozzá az Alsó utcaiak bálján.

Nem áll meg a munka a dömsödi horgásztanyán sem, amelynek felújítása már megkezdődött. Ide várják majd szeptemberben a Habilitációs Központ fiataljait, akik minden ősszel eltöltenek itt pár napot.

A hagyományos karácsonyi halászlévendégség időpontja is megvan már: december 21-én, szombaton tartják majd.

A Horgászegyesület programjait pályázati forrásból, önkormányzati támogatással valósítja meg.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email