22_03_29_erdmost_nincskep

Rajzeszközök a fogyatékkal élő fiataloknak

22_03_29_erdmost_nincskep

Rajzeszközök a fogyatékkal élő fiataloknak

Tizenkétezer rajzeszközt gyűjtött össze karitatív akciójában a Civilút Alapítvány. Az adományokat az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége tagszervezetei kapták. Az eszközök átadására Érden került sor, ahol az ÉFOÉSZ évtizedek óta támogat egy lakóotthont.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tavaly hatezer adomány gyűlt össze, idén sikerült megduplázniuk ezt a számot: több mint tizenkétezer ceruzát, füzetet, tollat és egyéb rajzeszközt gyűjtött össze az alapítvány. Négyezret még szeptemberben átadtak a sérült gyermekek napján, a fennmaradó nyolcezer eszközt pedig a Hajlék Alapítvány érdi lakóotthonában vehették át az ÉFOÉSZ képviselői, akik eljuttatják majd a sérült gyermekekhez – mondta el az Érdi Televíziónak Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora.

A Hajlék Alapítvány Lakóotthonban nyolc fogyatékkal élő fiatal lakik. Ők is részesültek az adományokból. Mint Duska Zsuzsanna intézményvezető elmondta: nagyon örülnek az ajándékoknak, mivel lakóik nagyon szeretnek rajzolni, emellett az eszközöket terápiás foglalkozásaikon is fel tudják használni.

Egyik lakójuk, Robi, azonnal birtokba vette a ceruzákat. Ő nagy örömmel rajzol, képei az otthon étkezőjének falát díszítik. Mint mosolyogva mondta, napközben dolgozik egy érdi raktárban, de szabadidejében gyakran előveszi a ceruzákat, és matchboxokkal is örömmel játszik. 

Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke elmondta: a támogatásukkal működő érdi lakóotthon mellett az ÉFOÉSZ tizenkilenc, országszerte más-más településen működő helyi szervezete közt osztják szét a Civilút Alapítvány adományait.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email