22_03_29_erdmost_nincskep

Péntekig kell jelentkezni középiskolába!

22_03_29_erdmost_nincskep

Péntekig kell jelentkezni középiskolába!

2021. február 19-ig lehet jelentkezni a középfokú köznevelési intézményekbe, miközben az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta a központi írásbeli felvételi vizsgák átlageredményeit és eloszlását.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Oktatási Hivatal honlapján hívta fel a figyelmet rá, hogy február 19-én, pénteken jár le a középfokú köznevelési intézményekbe való jelentkezés határideje.

Idén a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan 47,2, a hat évfolyamos gimnáziumba jelentkezők 58,7, a nyolc évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 63,2 pontot értek el.

A 2021-es eredmények nem különböznek jelentősen az előző évek átlageredményeitől. A nyolcadikosok matematikaeredményeinek átlaga pontosan megegyezik a 2020-assal (22,7 pont), a többi tantárgy eredményei meghaladják az előző évek átlagát.

Magyarból 24,4 pontot értek el a nyolcadikosok, míg a hatodikosok magyareredményei (31,3 pont) felülmúlják az előző három év teljesítményeit.

A negyedikesek magyarátlaga az elmúlt öt évben csak egyszer (2018-ban) haladta meg az ideit (35,3 pont), és akkor is mindössze 0,4 ponttal. Matematikából 27,8 pontot szereztek a negyedikesek.

A középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) az általános iskolák töltik ki. A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén. A kitöltött dokumentumokat – a tájékoztatóban leírtak szerint 2021. február 19-éig – aláírva el kell juttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba. A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email