22_03_29_erdmost_nincskep

Ötven családot öltöztettek fel

22_03_29_erdmost_nincskep

Ötven családot öltöztettek fel

Ruhaosztást tartott szombaton a Magyar Vöröskereszt érdi szervezete. Ötven család juthatott új, jó minőségű őszi, téli és szezonális ruhaneműhöz, sportruházathoz, lakásfelszereléshez, játékhoz, cipőhöz, teljesen ingyen. A termékeket egy áruház adományozta a szervezetnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Vöröskeresztnél hagyomány ez a nyári segélyakció: így szeretnének segítséget nyújtani a nagycsaládosoknak, illetve a gyermekeiket egyedül vagy nehéz körülmények közt nevelő szülőknek a tanévkezdéshez, amikor nagyon elkel az új ruhanemű. Tavaly iskolatáskát, tolltartókat osztottak, idén főleg ruhaneműből válogathattak az érkezők az Alsó utcában, de lakásfelszerelési tárgyak is érkeztek. Volt, aki felöltöztette az egész családot, és télire is vitt ruhákat. 

– Nagyon örülünk annak, hogy nemcsak azokkal találkoztunk, akik rendszeresen eljárnak akcióinkra, hanem újonnan betérő szülőkkel is. Sokan az érdi anyaotthonokból jöttek – mondta lapunknak Janzsó Mónika, a Vöröskereszt területi munkatársa, akitől azt is megtudtuk: nemcsak ruhákat, hanem egy felajánló jóvoltából kiváló állapotú szépirodalmi műveket is kaptak, amelyeket – az adományozó kérésére – a tárnoki könyvtárnak adnak tovább.

A Vöröskereszt több ruhaosztó akciót nem szervez a közeljövőben, és adományokat sem fogadnak, irodájuk ugyanis megtelt. Véradást azonban tartanak, augusztus 16-án, a Szepes Gyula Művelődési Központban, délután egy órától.

– Mindenkit biztatunk arra, hogy jöjjön el, és nemcsak azért, mert aki vért ad, életet menthet, hanem azért is, mert a véradók között ajándékokat sorsolunk ki – mondta Janzsó Mónika.

A területi munkatárs augusztus elsejével egészségügyi okok miatt távozik a szervezettől, munkáját szigetszentmiklósi kollégája, Kun Kinga veszi át.

– 2009-ben kezdtem önkéntesként a Vöröskeresztnél. Akkor eltökéltem, hogy a tizedik évben megyei elsősegélynyújtó versenyt tartok, amihez persze először területi versenyeket kellett létrehozni. Büszke vagyok rá, hogy sikerrel jártam, és arra is, hogy az én csapahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg jutott tovább az országos döntőbe – mondta Janzsó Mónika, akinek munkásságát több alkalommal is elismerték éremmel, oklevéllel.

– Annak is nagyon örülök, hogy évi hat-hétezer embernek tudtam segíteni élelmiszer- és ruhaadománnyal, vagy akár csak pár kedves szóval, odafigyeléssel, hiszen ez a munka volt az életem – zárta szavait.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email