22_03_29_erdmost_nincskep

Összefogás az elárvult családért

22_03_29_erdmost_nincskep

Összefogás az elárvult családért

Márciusban tűz ütött ki egy érdligeti családi házban.Az édesanya életét vesztette, 4 gyermeke és férje rokonokhoz költözött. Nagyon sok segítséget kaptak ahhoz, hogy életüket folytatni tudják. Amire még biztosan szükségük lesz, az az építőanyag, hogy ismét lakhatóvá tehessék a részben romos épületet

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint azt korábban megírtuk, március 16-án este kigyulladt egy négygyermekes család háza Érdligeten. Az édesanya a tűzeset következtében elhunyt, a gyerekek és az apuka rokonokhoz költöztek, ugyanis a ház lakhatatlanná vált, több helyisége kiégett.

A gyerekek közül három az Érdligeti iskola diákja, és a szülői közösség azonnal adományakciót szervezett a megsegítésükre: ruhaneműt, lakásfelszerelést, egyéb, a mindennapokhoz szükséges eszközöket gyűjtöttek a Diósdi úti épületben, és köszönettel fogadnak pénzfelajánlásokat is (ez utóbbit banki átutalással) az iskolába járó gyerekek szüleitől. (Az első napokban olyan sok ruhanemű érkezett, hogy már nem tudták hol tárolni.) Jött segítség ismerősöktől, akik megkezdték a ház kitakarítását, ebédfelajánlás étteremtől, pizzériáktól, csatlakozott hozzájuk zöldséges is. Sokan tartós élelmiszerrel támogatták a családot. Mesteremberek – villanyszerelők, például – ingyen ajánlották fel szolgálataikat.

A Szociális Gondozó Központ is kiveszi részét a szervezésből és a segítségnyújtásból: folyamatosan látogatják a családot, és az adományok szállítását is vállalták. Ruhával, tartós élelmiszerrel is segítettek, valamint egy számítógéppel. A szülői közösség egy laptopot ajánlott fel a gyerekeknek.

„Napi kapcsolatban vagyunk a családdal, felmérjük, mire van szükségük, és megszervezzük a szállítást is. A felajánlók rajtunk keresztül is eljuttathatják célzott támogatásukat a gyerekeknek és édesapjuknak. Ruhanemű elég van, de tisztálkodó, és tisztítószereknek örülnének. Bútorfelajánlásokat is köszönettel fogadnak, ezek állapotát, méretét a családsegítők felmérik. A megégett házrész kitakarítását, bontását már megkezdték, felmérjük az édesapával, hogy a helyreállításhoz milyen építőanyagokra lesz szükség. Ebben majd nagy szüksége lesz a támogatásra. Az ünnep közeledtével a gyerekek minden bizonnyal örülnének húsvéti finomságoknak is” – mondta lapunknak Bakondi Józsefné, a Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője.

A célzott adományokat „B. Tamás és családja” megjelöléssel fogadják a Vörösmarty utca 31. szám alatt. (Előzetesen érdemes egyeztetni a 06 20 318-6337-es telefonszámon.) A segíteni szándékozók a facebookon is tájékozódhatnak, a „Segítség a négygyermekes apának” csoportban, ezt magánszemélyek hozták létre.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email