22_03_29_erdmost_nincskep

Ökölvívó ob: Szigetvári Bendegúz elsőéves ifiként bronzérmes

22_03_29_erdmost_nincskep

Ökölvívó ob: Szigetvári Bendegúz elsőéves ifiként bronzérmes

Az Érdi Box Klub öklözője, Szigetvári Bendegúz bronzérmes lett az ifjúságiak 75 kilogrammos súlycsoportjában a debreceni rendezésű korosztályos ökölvívó országos bajnokságon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ÉBK két ökölvívója, a másodéves junior, a 66 kilósok között érdekelt Sipos Richárd és az elsőéves ifi, a 75 kilogrammosok között induló Szigetvári Bendegúz lépett szorítóba a debreceni korosztályos ob-n. Dobrádi Zsolt, vezetőedző előzetesen mindkét versenyzője számára a döntőbe jutást fogalmazta meg célként, de Sipos már az első fordulóban kikapott a Skorpió Boksz Klub Szombathely öklözőjétől, Oláh Vadász Zoltántól.

“Ricsi egy nagyon ügyes, válogatott szintű öklözővel bokszolt az erős mezőnyben, ahol sok kiemelt versenyző szerepelt. Egyébként Ricsi rengeteget fejlődött az előző mérkőzéséhez képest. Sajnos ebben közrejátszik az is, hogy a koronavírus miatt ez már majdnem egy éve volt. A meccsrutin hiánya most egy kicsit megmutatkozott, de egy erős súlyban volt, így az első nap vereséget szenvedett” – fogalmazott a 2021-ben ifjúsági korosztályba lépő, és ott várhatóan a 69 kilósok között szereplő Sipos Richárddal kapcsolatban Dobrádi Zsolt.

“Tényleg sokat fejlődött és ha ugyanezzel a szorgalommal dolgozik tovább, akkor előbb-utóbb megjön az eredmény”

– fűzte hozzá.

A korábban a junior korosztályban országos bajnoki címet is szerző Szigetvári Bendegúz elsőéves ifiként a Madárfészek Akadémia/Újpesti TE ökölvívójával, Gerő Bencével kezdett, aki ellen döntő fölénnyel győzött, hiszen jó test- és fejütéseinek köszönhetően a harmadik menetben idő előtt véget ért a találkozó. A verseny második napján, az elődöntőben Szigetvári a Papp László Akadémia növendékével, a korábbi kick-boksz világbajnok Provics Gergővel nézett farkasszemet, akitől egy kiélezett mérkőzésen megosztott pontozásos vereséget szenvedett.

“Nagyon szoros volt, 3:2-es pontozással maradt alul, tehát három bírónál az ellenfél, kettőnél Bendegúz volt a jobb. Ez már a döntőbe jutásért zajlott, amit sajnálok, hogy nem sikerült” – mondta Dobrádi Zsolt az ob után előrehozott angol érettségi vizsgát tevő Szigetvári Bendegúzzal kapcsolatban, hozzátéve, szerinte az első menet egyértelműen Szigetvárié volt, a második inkább az övé, de ez nagyon kiegyenlített volt, viszont a harmadikat az ellenfél nyerte.

“Még mindig elsőéves, jövőre is ebben a korosztályban marad és szerintem szép eredmény, hogy a felnőtt alatti legnagyobb korosztályban bronzérmet szerzett, méghozzá úgy, hogy az iskolára is nagy hangsúlyt fektet, amiért nagyon büszkék vagyunk rá”

– szögezte le Dobrádi Zsolt.

Az ÉBK-nál nem áll meg az élet, hiszen október 28-án Győrben kezdődik a felnőttek országos bajnoksága, ahol az egyesületet a 69 kilogrammos válogatott Pócza Milos képviseli.

“Milos tavaly második lett a magyar bajnokságon, így most ő válogatott. Mindenképp az a cél, hogy megmutassa, ott is a helye. Bízunk benne, hogy megint el tud menetelni a döntőig és revánsot tud venni a tavalyi döntőbeli vereségért” – fejtette ki várakozásait a felnőtt ob-val kapcsolatban az Érdi Box Klub vezetőedzője.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email