22_03_29_erdmost_nincskep

Ökológiai és képzőművészeti tábor Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Ökológiai és képzőművészeti tábor Érden

Pénteken zárul a 21 fő részvételével megrendezett Ökológiai és képzőművészeti tábor Érden. A gyerekek a délelőttöket a Beliczay-szigeten töltötték, míg délután a Szepes Gyula Művelődési Központban illetve a MFM kertjében hűsöltek. A tervek szerint jövőre több turnust is szerveznek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kiss Gyöngyi táborvezető az Érdi Tv-nek elmondta, hogy az ilyen jellegű tábornak már régi hagyománya van, hiszen a 80-as években már rendeztek hasonlót a Szepes Gyula Művelődési Központban. Annyi a különbség, hogy most először kapta a tábor az ökológiai nevet és hosszú évekre el is tűnt a tábori kínálatból.

„Próbáljuk megtalálni az utat természethez, de ez a modern ember számára elég nehéz, mert olyannyira elidegenedett a természettől, hogy nem is gondolja, hogy ő maga is része annak.”

A táborozók korosztályának megfelelően kézműves foglalkozásokat is tartottak a héten, például tutaj készítésre is nyílt lehetőség, amelynek segítségével aztán meg is tudták figyelni a víz áramlását.   A kézművesedésnek pedig az agy fejlesztése a célja. ”A pandémia után nagyon fontos, hogy a gyerekek közvetlen kapcsolatot tudnak létesíteni egymással, hiszen hosszú időn át be voltunk zárva az otthonunkba, és ez komoly pszichés megterhelést jelentett számukra is.”

A gyerekek tanultak is a táborban, de csak játékos formában és a tábor szervezőinek komoly kihívást jelentett úgy adagolni a feladatokat, hogy játékos és vicces legyen, és olyan keretek között tálalják, ami számukra könnyen feldolgozható, megérthető.

A tábor ötlete Barakonyi-Tóth Viktória fejéből pattant ki, aki nem mellesleg a Szepes Gyula Művelődési Központ igazgatóhelyettese. „Gyakorló anyukaként kerestem ilyen jellegű tábort a gyermekeimnek, de nem találtam, így tulajdonképpen adta magát a helyzet, hogy akkor szervezzünk ilyet mi. Kiss Gyöngyi, a tábor vezetője már rendelkezik ilyen irányú tapasztalattal, így sikerült összehoznunk.” A tábor az alapkoncepciója az, hogy megismerjék a gyerekek Érd Duna-parti részét, a Beliczay-szigetet, ahol a délelőttöket töltötték. „Az időjárás egész héten kedvező volt, úgyhogy már a Dunába is bemerészkedtünk, mert rettentő meleg van, a délutánokat pedig a múzeumkertben illetve a művelődési házban töltöttük.” Idén ezt az egy turnus indították, de mivel igen nagy volt az érdeklődés a tábor iránt és az összes résztvevő remekül érezte magát, a tervek szerint jövőre több turnust is szerveznek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email