22_03_29_erdmost_nincskep

Nyugodtan telt a húsvét Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Nyugodtan telt a húsvét Érden

Mindössze két anyagi kárral járó közlekedési baleset történt Érden a húsvéti időszak alatt, s csak két ittas vezetővel szemben kellett intézkednie az érdi rendőröknek – közölte Kürti István, az Érdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kürti István beszámolt róla, az egyik érdi baleset a Cseresznyefa utcában történt, ahol egy balra kanyarodó jármű ütközött az azt előző járművel. A másik esetben pedig a Lőcsei úton az autó nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, megcsúszott és egy másik, parkoló járműnek ütközött.

Kitért rá, mindkét balesetben csak anyagi kár keletkezett, személyi sérülés nem történt.

A közlekedésrendészeti osztályvezető elmondta azt is, hogy bár Érden nem volt fokozott ellenőrzés az utakon, két ittas sofőrrel szemben kellett intézkedniük a rendőröknek. Az egyik esetet közigazgatási, a másikat büntetőeljárás keretében foganatosítják a rendőrök.

Kürti István emlékeztetett, a térségben éves szinten pár száz járművezetővel szemben kell eljárniuk ittas vezetés miatt, s a számok alapján nagy változás nem történt az elmúlt években.

Kifejtette, a büntetési tételeket két kategóriára osztják:

  • – közigazgatási értékkel (0,25 milligram/liter véralkohol-értékig) elkövetett ittas vezetés miatt büntetőpontot és 30 és 100 ezer forint közötti bírságot kaphatunk
  • – a 0,25 mg/l véralkohol-értéket meghaladó ittas vezetés esetén pedig a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja ki a vétséget, amely több hónapos, akár évekig tartó járművezetéstől való eltiltást, illetve többszázezer forintos büntetést von maga után.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email