22_03_29_erdmost_nincskep

Nyár a múzeumkertben

22_03_29_erdmost_nincskep

Nyár a múzeumkertben

Kártyacsaták, kézműves foglalkozások, üldögélés a fa alatt, labdázás, hunyó és fogócska, sok nevetés meg szaladgálás... A nyári napközis tábornak csak a helyszíne változott, de a lényege nem: változatos programokat, különleges élményeket szeretnének nyújtani az itthon vakációzó gyerekeknek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A vírusveszély miatt sokáig kérdéses volt a nyári napközis tábor sorsa, a folyton változó helyzet miatt később is hirdették meg a lehetőséget, mégis, már az első hétre közel ötven gyerekeket írattak be a szüleik. Sok a visszajáró táborozó, de van, aki először kóstol bele a városi napközibe.

– Egyre többen jelentkeznek, láthatóan népszerű ez a lehetőség a szülők körében. Arra törekszünk, hogy különleges programokat, élményeket nyújtsunk a gyerekeknek – mondta érdeklődésünkre Bertalan Ildikó, a Szociális Gondozó Központ intézményvezetője. Minden hét programjában szerepel a bőrkarkötő-készítés, az agyagozás, az íjászkodás, a kötélverés, de persze semmi nem kötelező – aki akar, társasjátékozhat, szaladgálhat, vagy pihenhet az árnyas fák alatt. 

– A tábort két helyszínen rendezzük meg: a Bolyai iskolában, illetve a múzeumkertben. Mivel még nincs sok gyermek, a kültéri programokat a múzeumkertben tartjuk, az étkezéseket pedig a Bolyaiban; ha többen lesznek, mindkét helyszínen egyszerre szervezünk elfoglaltságot, és váltják majd egymást a csoportok – tette hozzá az intézményvezető, aki hangsúlyozta: bár a tapasztalatok alapján, illetve a megváltozott helyzetben a hatvan fő az ideális, a tábor ennél több gyermeket is tud fogadni, engedélye is van rá. Vannak tehát még szabad férőhelyek, lehet jelentkezni.

Tudósítónk a második napon látogatott el a Magyar Földrajzi Múzeum kertjébe, ahol a hőséget árnyék és lágy szellő enyhítette, a gyerekzsivajt pedig halk kopácsolás fűszerezte: épp bőrkarkötőt gyártottak a gyerekek, akik több díszítési mód közül választhattak, kedvük szerint. A foglalkozást Faragó Róbert, a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ szakmai vezetője irányította. Amellett, hogy különféle régi mesterségekkel, kézműves technikákkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, hazavihetik az elkészült díszeket, ékszereket is, maradandó emlékként.

– Minden héten más és más kontinenssel ismerkednek meg a gyerekek. Ma megpróbáltuk a különféle országok zászlainak színeit felvinni a karkötőkre. Természetesen minden alapanyagot biztosítottunk – tette hozzá. 

Csütörtökön kötélverés lesz a program, illetve íjászkodás, és sor kerül a héten az agyagozásra is. Pénteken pedig várhatóan a múzeum tárlataival is megismerkedhetnek majd a gyerekek. Így aztán eseménydús hét vár a táborozókra. 

A jelentkezésről bővebb információt itt, a programról pedig itt talál.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email