22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: tisztes vereség a Vác elleni évzárón

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: tisztes vereség a Vác elleni évzárón

Jól kezdett és máe 10–4-re is vezetett a Vác elleni huszadik fordulós mérkőzésén az ÉRD női kézilabda csapata, de hiába mutatkozott be Horváth Roland együttesében Kopecz Barbara és tért vissza gólokkal Fekete Bozsana, a második félidőben felállt hatgólos hátrányából és végül 34–30-ra nyert a Vác.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Vác elleni évzáróra szinte teljes kerettel tudott nekivágni Horváth Roland, hiszen Kopecz Barbara és Fekete Bozsana is felépült sérüléséséből, ahogy a legutóbbi, Dunaújváros elleni meccs óta Mézes Laura is visszatért. Igaz, már nem számíthattak a hazaiak a kazah légiós, Dana Abilda szolgálataira, ugyanis ő közös megegyezéssel felbontotta szerződését és Mód Noémi sem volt bevethető.

Jól is kezdett az ÉRD, hiszen Paróczy Sára rögtön a meccs elején kétszer is bevette korábbi csapata kapuját, majd a harmadikat már Kopecz lőtte. Sőt, Szabó Kitti révén öt perc után  4–0 volt az ÉRD-nek. Kilenc perc után, 6–1-nél pedig már Szilágyi Zoltán sem bírta nézni, ahogy a Vác sorra rontja el támadásait, így gyorsan időt kért.

Ez pedig néhány percig úgy tűnt, megtöri az ÉRD lendületét, de Györkös Rebeka a kapuban sorra mutatta be a szebbnél szebb védéseket és vissza is terelte a hazaiakat, akik a remeklő Paróczy Sára vezérletével 10–4-re léptek meg. Szilágyi Zoltán pedig mindent megpróbált és a 18. percben másodszor is időt kért.

Ezután viszont szorossá tudta tenni a meccset a Vác, amely a szünetig Hámori Konszuéla közreműködésével próbált zárkózni (14–13), de a szünetre 16–14-es érdi előnnyel vonultak a csapatok.

A második félidőben viszont Kácsor Gréta és Hámori révén gyorsan egyenlített a Vác, de erre hasonló gyorsasággal válaszoltak két góllal az érdiek. Innentől kezdve pedig sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok. Szilágyi Zoltán harmadik időkérése után viszont Lakatos Rita előbb egyenlített, majd a 41. percben Hámori kilencedik góljával már a Vác volt előnyben (21–22). Ezt kihasználva pedig nem sokkal később egyre masszívabbá vált a Vác vezetése…

Az utolsó tíz percet az érdi nevelésű beálló, Szabó Laura góljával 28–25-ös előnnyel kezdték a vendégek. Ezt pedig végig megtartották Lakatos Ritáék és 34–30-ra nyertek.