22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: szerdán Érden játszik a magyar válogatott

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: szerdán Érden játszik a magyar válogatott

Október 6-án 18 órától az ÉRD Arénában vív Európa-bajnoki selejtezőt Portugália ellen a magyar női kézilabda-válogatott, melynek kispadján bemutatkozik a nemrég kinevezett új szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A magyar nemzeti együttes október 1-jén, pénteken kezdte a felkészülést az október 6-i, érdi, Portugália elleni, illetve az október 10-i, nagytapolcsányi Szlovákia elleni idegenbeli találkozóra.

A magyar válogatottba hétfőn csatlakozott a hétvégén még külföldön bajnokit játszó Tomori Zsuzsanna és Szikora Melinda, míg betegség miatt Szöllősi-Zácsik Szandra ezúttal nem állhat a csapat rendelkezésére.

– A péntek késő esti találkozót követően szombat reggel beszéltem először a csapattal, próbáltam kifejezni, hogy mit szeretnék látni rövid és hosszú távon – mondta el Golovin Vlagyimir a Magyar Kézilabda Szövetség honlapján. – A legfontosabb a stabilitás, ez az alap, ebből tudunk tovább építkezni. Az első mérkőzés szinte mindig „darabos”, de ezt szeretnénk kikerülni. Jobbak vagyunk, mint a szerdai ellenfél, de erről nem beszélni kell, hanem a pályán megmutatni.

A mérkőzés kizárólag védettségi igazolással látogatható 18 éven felüliek számára. A 18 éven aluliak védettséggel rendelkező felnőttek felügyelete alatt léphetnek be a rendezvényre. A védettség igazolása csak fényképes személyazonosító okmány (személyi igazolvány, útlevél, vezetői engedély, diákigazolvány) felmutatása mellett érvényes. Bármelyik hiányában a szervezők megtagadhatják a csarnokba való belépést. A belépésre nem jogosult személyek jegyeinek árát a szervezőnek nem áll módjában visszatéríteni. A csarnokban a maszk használata ajánlott.

A magyar női válogatott kerete
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbszélsők: Kovács Anett (FTC), Lukács Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC), Planéta Szimonetta (DVSC Schaeffler), Tomori Zsuzsanna (Vipers Kristiansand, norvég)
Irányítók: Lakatos Rita (Siófok KC), Tóth Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvári KC SE), Vámos Petra (DVSC)
Beállók: Bordás Réka (DVSC), Helembai Fanny (Váci NKSE), Tóvizi Petra (DVSC)
Balátlövők: Háfra Noémi (Győr), Kácsor Gréta (Vác)
Balszélsők: Fodor Csenge (Győr), Márton Gréta (FTC), Schatzl Nadine (Győr)
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Edző: Pigniczki Krisztina
Kapusedző: Duleba Norbert

Európa bajnoki-selejtezők
október 6., szerda, 18.00, Érd:
Magyarország–Portugália
október 10., vasárnap, 18.15, Nagytapolcsány: Szlovákia–Magyarország

A csoport 4. csapata Spanyolország. A 2022-es északmacedón-montenegrói-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra a csoport első két helyezettje jut ki. A torna biztos résztvevője a címvédő Norvégia, valamint a rendező országok.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email