22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: nem bírt a Győrrel az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: nem bírt a Győrrel az ÉRD

Esélyeshez méltóan nyerte meg 35-17-re a Győri Audi ETO KC az ÉRD elleni mérkőzését a női kézilabda NB I idei első találkozóján, a harmadik fordulóból előrehozott mérkőzésen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem csak az ÉRD, a női kézilabdázás mezőnye sem szokott sűrűn győzelmi esélyekkel pályára lépni a holtversenyben magyar rekordbajnok Győri Audi ETO KC vendégeként.

A női kézilabda NB I harmadik fordulójából előrehozott találkozón az sem segítette Horváth Rolandék dolgát, hogy az ÉRD vezetőedzője Kopecz Barbarára, Fekete Bozsanára, Simon Armillára, Reizinger Sárára és Zsiborás Lucára sem számíthatott. Sőt, fél órával a mérkőzés kezdése előtt kiderült, hogy Kiss Dorottya Zsófia játékengedélye sincs rendben, így ő sem volt bevethető.

A mérkőzés végül azt hozta, amire számítani lehetett, a házigazdák rögtön egy 3-0-s szériával kezdtek, majd az ÉRD támadásban elkövetett hibáit lerohanásokkal használták ki, így Horváth Rolandnak már az ötödik percben időt kellett kérnie.

Ezt követően sem sikerült közelebb kerülni, a nagyobb sebességi fokozatban játszó Győr előnyét folyamatosan növelte, s a 28. percben már tízzel, a szünetben pedig csak kilenccel vezetett (18-9).

A második félidőt ott folytatták a Rába-partiak, ahol az elsőt abbahagyták, noha az ÉRD is igyekezett becsülettel küzdeni, hosszú lefolyású támadásaiba gyakran hiba csúszott. Ezt pedig a rutinos játékosokkal teletűzdelt hazaiak rendre góllal büntették meg.

A Győr előnyét folyamatosan növelve végül 35-17-es győzelmet aratott.