220122_erd_szkka

Női kézi: négypontos térségi rangadót játszik Budaörsön az ÉRD

220122_erd_szkka

Női kézi: négypontos térségi rangadót játszik Budaörsön az ÉRD

Január 30-án, vasárnap 18 órától az újoncként remekül szereplő Moyra-Budaörs Handball vendégeként vív kulcsfontosságú alsóházi térségi rangadót az ÉRD a K&H női kézilabda liga 13. fordulójában. A mérkőzést a tv2040.hu oldalon élőben közvetítik!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Hungast Szombathelyi KKA elleni magabiztos hazai győzelem után szerezhettek egy adag önbizalmat az ÉRD női kézilabdázói, akikre újabb hasonlóan kemény mérkőzés vár, hiszen az újonc létére remeklő Moyra-Budaörs Handballhoz látogatnak Kopecz Barbaráék.

Jó előjel az érdieknek, hogy a felek eddigi tizenkét összecsapását kivétel nélkül az ÉRD nyerte meg.

Buday Dániel együttese miután a 2019/20-as csonka idényben „bentragadt” az NB I/B-ben tavaly százszázalékos mérleggel jutott vissza a legjobbak közé, ahol sikerült továbbvinni az előző szezon lendületét, hiszen az új évadot rögtön egy meglepő, MTK vendégeként elért 24–23-as sikerrel kezdte a csapat.

Aztán többek között öt góllal nyerni tudott Siófokon (24–29), a Szombathelyet otthon verte néggyel, míg nem kis meglepetésre a Mosonmagyaróvárt hazai környezetben fektette két vállra (35–31), ezek mellett pedig az Alba Fehérvárral idegenben játszottak döntetlent Szabadfi Ágnesék (30–30).

A Budaörs bár a Kisvárdát is megszorongatta, csak egy alkalommal szenvedett váratlan vereséget, hiszen a másik újonc, a Vasas otthon 28–24-re nyert. Ezek mellett pedig a Dunaújváros, a Debrecen, a Győr és a Vác tudta legyőzni a Budaörsöt, amely hét közben is pályára lépett, de az FTC vendégeként nem sok babér termett számára (38–23).

A Budaörs épp az FTC elleni mérkőzés előtt jelentette be, hogy kölcsönvette a Pénzügyőr ifiválogatott kapusát, Sass Kincsőt, hiszen az első számú kapus, Varjas-Sipeki Flóra nem bevethető, így a Mosonmagyaróvár ellen például Vártok Ramóna mellett a fiatal Bőle Maja kapott lehetőséget.

A Budaörs és az ÉRD szempontjából is nagyon fontos lesz a két pont megszerzése, hiszen a hazaiak több helyet előrelépve felzárkóznának a középmezőnyre a tabellán, míg a vendégek az Alba Fehérvárt előzhetnék meg és egy pontra közelítenék meg a Budaörsöt.

Az ÉRD jelenleg három győzelemmel és kilenc vereséggel áll, hiszen az Alba Fehérvárt és a Szombathelyet otthon, a Vasast idegenben győzte le.

A két csapatnak ez lesz a tizenharmadik egymás elleni mérkőzése, ebből háromszor felkészülési mérkőzésen csaptak össze, melyeket egyaránt az ÉRD nyert meg, ahogy a Magyar Kupában rendezett egyetlen budaörsi találkozót is. Az NB I-ben pedig nyolcszor diadalmaskodott az ÉRD.

A Budaörs házi góllövőlistáját a korábbi érdi irányító, Pálos-Bognár Barbara vezeti tizenkét meccsen szerzett 53 találatával, de tőle nem sokkal marad el az ugyanennyi meccsen 47-szer eredményes Jovana Jovovity, míg Schneider Éva tíz meccsen 34-szer, Jelena Agbaba 12 találkozón 32-szer talált be az ellenfelek kapujába.

Az ÉRD-nél ebben a mutatóban növelte előnyét Szabó Kitti, aki tizenegy meccsen 55 gólnál jár, míg Paróczy Sára tíz bajnokin 49-nél, Alexandra Vukajlovics és Kopecz Barbara pedig kilenc meccsen egyaránt 44-44 gólt szerzett.

A január 30-án, 18 órakor kezdődő Moyra-Budaörs Handball–ÉRD mérkőzést Paska Dániel és Vastag Sámuel vezetik.

A mérkőzést a tv2040.hu oldalon élőben közvetítik!

K&H női kézilabda liga, 13. forduló
01.30., 18.00:
Moyra-Budaörs Handball–ÉRD

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email