22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: nagy lépést tehet a biztos bennmaradás felé az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: nagy lépést tehet a biztos bennmaradás felé az ÉRD

Május 7-én, 16 órától védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók előtt vív rangadót a 8. helyezett Kisvárda Master Good SE ellen az ÉRD Arénában a tabellán 9. ÉRD a női kézilabda NB I 22. fordulójában. A mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ÉRD–Kisvárda Master Good SE mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

Bár a hátralévő mérkőzések és a mutatott teljesítmény alapján minimális az esély arra, hogy az ÉRD vagy a Kisvárda kiessen az NB I-ből, de a május 7-i mérkőzés győztese mindenképp nagy lépést tesz azért, hogy biztossá tegye élvonalbeli tagságát a következő szezonban is.

Horváth Rolandék ugyanis 19 mérkőzés után 6 győzelemmel, 1 döntetlennel és 12 vereséggel, 13 pontot gyűjtve állnak a 8. helyen. Bakó Botondék pedig az ÉRD-nél 2 mérkőzéssel többet játszva, 7 győzelmet és 14 vereséget könyvelhettek el, azaz csupán egy ponttal előzik meg Györkös Rebekáékat.

Igaz, az érdieknek a hátralévő 7 mérkőzésükön 3 pontot kell szerezniük a bennmaradás biztosításához, hiszen a 11., kieső helyen álló és már csak 5 mérkőzést játszó Szombathely hátránya 7 pont az ÉRD-del szemben.

Kiss-Walfisch Mercédeszék céljai azonban vélhetően merészebbek, hiszen a Kisvárda mellett a Boglári Akadémia-SZISE, a Békéscsaba, az Alba Fehérvár, a Szombathely és a Dunaújváros ellen is van esélyük a pontszerzésre, egyedül csupán az FTC elleni találkozóra lehet kijelenteni, hogy a fővárosi zöld-fehérek a meccs egyértelmű favoritjai.

Az ÉRD ugyan “papíron” nincs jó formában, hiszen legutóbbi 5 mérkőzéséből 4-et elveszített, 1 MTK elleni idegenbeli döntetlen mellett, azonban Paróczy Sáráék mind a Győr, mind a Mosonmagyaróvár, mind a Debrecen ellen tisztességgel helyt álltak és az ott mutatott teljesítménnyel a nyerhető mérkőzéseken is bőven lehet keresnivalójuk.

Ezzel szemben a Kisvárda legutóbb otthon simán, 11 góllal verte a Békéscsabát, azt megelőzően viszont a bajnokságban zsinórban 5 vereséget szenvedett el – igaz, közte az ÉRD ellen a Magyar Kupában idegenben nyert és története során először jutott a sorozat négyes döntőjébe.

A két csapat az idei szezonban harmadszor találkozik egymással, előbb Kisvárdán az ÉRD 22-21-es bravúrt ért el, de az említett kupameccsen a Kisvárda simán, 34-25-re győzött Érden.

A mostani lesz a felek 12. egymás elleni találkozója, 1 felkészülési mérkőzés mellett a Magyar Kupában 1-1 érdi és kisvárdai, az NB I-ben pedig 7 érdi és 1 kisvárdai siker született, 1-szer pedig döntetlent játszottak a felek.

Érden 7. alkalommal csapnak össze, ebből 3-szor az Érd, 2-szer a Kisvárda örülhetett, 1-szer pedig 1-1 ponttal gazdagodtak.

Az ÉRD házi góllövőlistáját az idény végén Békéscsabára visszaigazoló Kiss-Walfisch Mercédesz vezeti 114 találattal, őt Szabó Kitti 90, Paróczy Sára 78 góllal követi, míg a Kisvárdánál Szabó Nina eddig 91-szer, Udvardi Laura 77-szer, Dombi Luca pedig 62-szer talált az ellenfelek kapujába.

A május 7-én, 16 órakor kezdődő mérkőzést Sándor László és Szikszay Csaba vezeti.

Az ÉRD–Kisvárda Master Good SE mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

  • A mérkőzést a védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak szájat és orrot eltakaró maszkban tekinthetik meg!
  • A mérkőzésre a belépőjegy ára egységesen 500 forint! A jegyeket május 7-én, 8 órától kezdik értékesíteni online és az ÉRD Aréna jegypénztárában.
  • A játékosok és mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében a létesítményben tartózkodás ideje alatt kötelező a szájat és orrot eltakaró maszkot viselni!
  • Azt kérik, belépéskor készítsék elő a személyi igazolványt és a védettségi igazolványt.

Női kézilabda NB I, 22. forduló
05.07., 16.00:
ÉRD–Kisvárda Master Good SE

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email