Női kézi: „Fel kell keményednünk a Fradi ellen”

A K&H női kézilabda liga 12. fordulójában az FTC-Rail Cargo Hungaria vendégeként vív rangadót az Elek Gyula Arénában az ÉRD.

Annyi biztosan kijelenthető: nem nyerni jár a Népligetbe az ÉRD, hiszen az eddigi tíz alkalom közül mindet a fővárosi zöld-fehérek nyerték, azonban Szabó Edina lányait nem kell félteni. Volt, hogy alaposan megszorongatták a Fradit.

Igaz, hogy Elek Gábor csapata saját szempontjából talán a lehető legjobbkor találkozik az ÉRD-del, hiszen még a Bajnokok Ligája folytatása előtt csapnak össze a felek.

De a foghíjas zöld-fehéreknek is össze kell kapniuk magukat, miután számos sérült, vagy anyai örömök elé néző játékosra sem számíthatnak, azaz ilyen szempontból pedig az ÉRD találkozik a legjobbkor a Fradival – Szabó Edina csapatából csak Kisfaludy Anett hiányzik.

A 2018/2019-es idényben az FTC 18 mérkőzéséből tizennégyet nyert meg négy vereség mellett, míg az ÉRD tizennégyből tízet, egy döntetlennel és három vereséggel egyetemben.

Az FTC házi góllövőlistájának élén Háfra Noémi áll 63 góllal, őt Schatzl Nadine (60) és Nerea Pena (51) követi, de az élmezőny nagyon kiélezett. Ezzel szemben az ÉRD-nél nem csak a házi, hanem a bajnoki góllövőlistát is Krpezs-Slezák Katarina vezeti 91 góllal, mögötte pedig szoros a verseny Kiss Nikolett (43) és a napokban szerződést hosszabbító Tóth Gabriella (41) között.

Amennyiben Szabó Edina csapata tudja hozni azt a koncentrált védekezést, mint a Kisvárda elleni mérkőzés első félidejében, s olyan támadójátékot produkál, mint a Debrecen ellen, akár meglepetést is okozhat, s nagy előnybe kerülhet a dobogós helyek megszerzéséért a Siófokkal szemben.

A január 12-én, 18 órakor az Elek Gyula Arénában kezdődő FTC-Rail Cargo Hungaria–ÉRD mérkőzést Bonifert Ferenc és Oláh Viktor vezetik.

K&H női kézilabda liga, 12. forduló
01.12., 18.00:
FTC-Rail Cargo Hungaria–ÉRD

Forrás
fotó: handballerd.hu