22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi Eb: remekeltek az érdiek

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi Eb: remekeltek az érdiek

A magyar női kézilabda-válogatott egy vereséggel és egy győzelemmel kezdte a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A női kézilabda Eb középdöntőjének 2. csoportjában Norvégia ellen lépett pályára a magyar válogatott. A skandinávok a mérkőzés elejétől kezdve folyamatosan növelték előnyüket a Tóth Gabriellát és Szabó Laurát is a soraiban tudó magyar csapat ellen. A Stine Oftedal és Heidi Löke által vezetett, dinamikusan játszó norvég csapat már a szünetben hétgólos előnyben volt, majd a második félidőben tovább fokozta a tempót és végül 38–25-re győzött. Magyar részről azonban a mérkőzés legjobbjai között szerepelt a hat gólt jegyző Tóth Gabriella és a háromszor eredményes Szabó Laura.

A középdöntő második körében a mieink Németországgal vívtak meg Nancyban. A felek kiélezett találkozót vívtak, hogy a magyarok, hol a németek vezettek, de a szünetre Kim Rasmussen lányai vonultak 12–10-es vezetéssel, majd a fordulás után tovább is tudták növelni előnyüket. A végjáték azonban tartogatott izgalmakat, hiszen az utolsó percekben már a németek kezében volt a döntés. 24–25 után viszont Schatzl Nadine és Háfra Noémi góljaival fordítottak és 26–25-re nyertek a magyarok.

A meccsen Szabó Laura ismét három gólt jegyzett, Tóth Gabriella nem talált be.

Az 1. csoportban a három érdivel kiálló Szerbia eredetileg szombaton csapott volna össze Oroszországgal, ám a franciaországi tüntetések miatt biztonsági okokból a találkozót vasárnapra halasztották.

A Nantesban rendezett meccset jobban kezdték az oroszok, akik a szünetben 16–13-ra vezettek, a fordulás után pedig egy góllal tovább növelték előnyüket, s 29–25-re nyertek. Katarina Krpezs-Slezák ismét a szerbek legeredményesebb játékosának bizonyult, hét gólt szerzett, míg Jelena Lavko kétszer vette be az orosz kaput.

A szerbek számára december 10-én, 21 órakor Montenegró ellen folytatódik a kontinensviadal, míg a magyarok december 12-én, szerdán 18 órától Románia ellen zárják a középdöntőt.

Női kézilabda Európa-bajnokság, Franciaország, középdöntő
1. csoport, 2. forduló

Szerbia–Oroszország 25–29 (13–16)
Krpezs-Slezák Katarina 7, Jelena Lavko 2 gólt szerzett, Jovana Kovacsevics nem talált be

2. csoport, 1. forduló
Magyarország–Norvégia 25–38 (12–19)
Tóth Gabriella 6, Szabó Laura 3 gólt szerzett

2. csoport, 2. forduló
Magyarország–Németország 26–25 (12–10)
Szabó Laura 3 gólt szerzett, Tóth Gabriella nem talált be

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email