22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi Eb: hiába a 16 érdi gól

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi Eb: hiába a 16 érdi gól

Az ÉRD női kézilabda csapatának két játékosa, Krpezs-Slezák Katarina és Jelena Lavko tizenhat gólt szerzett a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjében, ám Montenegró ellen ez is kevés volt a sikerhez.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A női kézilabda Eb középdöntőjének második fordulójában a Krpezs-Slezák Katarinát, Jelena Lavkót és Jovana Kovacsevicset is soraiban tudó Szerbia a korábbi érdit, Andejla Bulatovicsot is foglalkoztató Montenegróval csapott össze.

A találkozó elején Montenegró többször ellépett, sőt, a nyolcadik percben 7–4-re is vezetett, de Krpezs-Slezák vezérletével (nyolc gólt szerzett az első félidőben) fordítottak a szerbek és a pihenőre is 15–12-vel vonultak.

A második játékrészben viszont Bulatovicsék ismét fordítottak, két és fél perccel a vége előtt pedig 28–25-re vezettek, amely után ugyan a szerbek feljöttek, s az egyenlítésért is támadhattak, végül egygólos, 28–27-es vereséget szenvedtek.

Krpezs-Slezák tizenkét, Lavko négy gólt szerzett a mérkőzésen.

Az érdiek szerb jobbszélsője egyébként öt meccs után toronymagasan vezeti az Eb góllövőlistáját, miután öt meccsen már 45 gólt szerzett, így a négy találkozón 32 gólt jegyző román Eliza Buceschit és az öt mérkőzésen 30-szor eredményes montenegrói Djurdjina Jaukovicsot előzi meg.

A franciaországi Eb érdi részről december 12-én, szerdán folytatódik, amikor a Tóth Gabriellával és Szabó Laurával felálló magyar válogatott Romániával csap össze 18 órától Nancyban, majd 21 órától a szerbek a házigazda franciák ellen zárják a középdöntőt Nantesban.

Női kézilabda Európa-bajnokság, Franciaország, középdöntő
1. csoport, 2. forduló

Szerbia–Montenegró 27–28 (15–12)
Krpezs-Slezák Katarina 12, Jelena Lavko 4 gólt szerzett, Jovana Kovacsevics nem volt eredményes

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email