22_03_29_erdmost_nincskep

Nagyszabású gálával búcsúzott a ÉTC

22_03_29_erdmost_nincskep

Nagyszabású gálával búcsúzott a ÉTC

Az Érdi Torna Club több mint négyszáz sportolója adott számot tudásáról a meghívott vendégeknek és a szülőknek az egyesület hagyományos évzáró gáláján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Remek évet tudhat maga mögött az ÉTC, hiszen mindegyik szakosztálya sikeres szezont tudhat maga mögött, amelynek megkoronázásaként a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában idén is összegyűltek az egyesület versenyzői, akik remek hangulatban búcsúztatták az idényt.

A gálán mind a négy szakosztály, így a táncosok, a cheerleaderek, az akrobatikus tornászok és a vívók is megmutatták magukat. Noha Tóth Judit, az Érdi Torna Club elnöke felhívta rá a figyelmet, hogy ezen a gálán van együtt az egyesület összes sportolója, azért néhány szakosztály szoros együttműködésben dolgozik egymással, hiszen a cheerleaderek és az akrobatikus tornászok 2018-tól kezdődően közösen tartanak edzéseket, táborokat. Cserép Péter, a cheerleaderek vezetője ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, jól sikerült a kiválogatás, így nagy létszámban dolgozhattak.

Cserép Péter elmondta továbbá, 2019-ben újból a legkisebb korosztályoktól kezdődően dolgoznak, hiszen a nagyobbak már középiskolások lesznek, így ők jellemzően más egyesületeknél folytatják.

– Mi most a kicsikre helyezzük a hangsúlyt, belőlük fogunk kinevelni egy ugyanilyen, nagy generációt. 2019 a kicsik éve lesz

– fogalmazta meg a következő évre szóló célokat a cheerleading szakosztály vezetője.

Az akrobatikus tornászok mögött is sikeres év van, hiszen Baloghné Papp Ildikó tanítványai az országos viadalok mellett kétszer nemzetközi színtéren is megmérették magukat, az ob-döntőn pedig második legnagyobb létszámmal, nyolc egységgel vettek részt. Ez pedig a jövőben gyarapodni fog. Vagy ha úgy tetszik, már gyarapodott is, mivel az évzáró gálán két új hármas is bemutatkozott.

 – Ivanics Rozina, Monostory Anna és Biksi Borbála 13-19-es korosztályban indulnak, ilyen egységünk még nem volt ilyen magas korcsoportban, illetve bemutatkozott még Renglovics Anna, Bikkes Eszter és Dávid Fruzsina hármasa, akik pedig a youth korosztályban szerepelnek majd, de mindenki versenyzett már más felállásban – tájékoztatott Baloghné Papp Ildikó, a tornászok vezetőedzője, aki kitért rá, hogy vannak jól összeszokott egységek is, mint például az ob-győztes vegyespáros, Balogh Máté és Töpler Natasa, akik idén még a gyermekek között versenyeztek a hazai viadalokon, viszont a nemzetközi megmérettetéseken már az eggyel nagyobbak között szerepeltek, így ők már abba a mezőnybe is betekintést nyerhettek.

– Sokkal bővebb kategória, mint a mostani korcsoportjuk, úgyhogy alaposan fel kell készülniük

– jegyezte meg Töpler Natasáékról a szakosztályvezető.

A vívók is elérték a kitűzött célokat, hiszen az ezüstérmes Csók Kincső és a bronzérmes Kiss Emma is remekelt a korosztályos országos bajnokságokon, emellett az Országos Vidékbajnokságon a férfi párbajtőr csapat ezüstérmes lett, a női párbajtőrözők a Magyar Kupában pedig az előkelő, negyedik helyet szerezték meg, méghozzá Európa- világ- és olimpiai bajnok ellenfelekkel szemben.

– Az éppen adott pillanatban mindig azt éltük meg a legnagyobb sikernek. A Magyar Kupában elért helyezésnek nagyon tudtunk örülni, de az utánpótlás magyar bajnokság is egy nyomós érték. Év elején úgy gondoltam, utol kell érnünk magunkat, főleg a versenyzői részt, hiszen egy olyan fiatal generáció került ki, akik felversenyeznek az idősebbek közé és ők képviselik a felnőtt, junior és kadet mezőnyünket.

Azt mondtam, hogy ha egy érmünk lesz, akkor már jól teljesítettünk, kettő lett belőle, szóval abszolút elégedett lehetek

– így Ujjady Árpád, a vívók vezetője.

A klubvezető, Tóth Judit pedig elmondta, az Érdi Torna Clubnál tizennyolc szakképzett edző heti szinten több mint négyszáz gyermeket mozgat meg, legyen szó szabadidős vagy versenysportról, azaz nem csak az egyesület, hanem az érdi sport is biztosítva van.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email