22_03_29_erdmost_nincskep

A nagy kép

22_03_29_erdmost_nincskep

A nagy kép

Tíz éve rendeznek nyári 5 napos klubot az Érdi Evangélikus Egyházközség szervezésében a Thököly utcai templomban, illetve annak kertjében. A június 24. és 28. között megrendezett tábor programjában bibliai és missziós történetek, versenyek, közös éneklés és sok játék szerepelt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A nagy kép – ez volt a témája az idei 5 napos klubnak, amelyben öt bibliai történettel – többek közt a teremtésről, Jónással, illetve az emmauszi tanítványokkal szólókkal – ismerkedhettek meg a kisebb és nagyobb gyerekek.

– Mindennap tanultak a táborozók egy-egy aranymondást, és egy folytatásos misszionárius történetet is elmeséltünk. Mai világunkban, mikor a gyerekek sok okkult dologgal, babonával találkoznak, fontos megmutatni, hogy Jézusnak van hatalma nemcsak a bűneink, hanem a félelmeink felett is – hangsúlyozta lapunknak Labossáné Kővágó Anita lelkész.

Az 5 napos klubba idén harminc gyermek jött el, az óvodásoktól a tinédzserekig. A történeteket úgy építették fel, hogy a kicsik is élvezzék, és a nagyok se unják, az énekeket pedig a legkisebbek is fújták a tinédzserekkel együtt. A kerti játékos foglalkozásokat külön-külön csoportokban tartották, így minden gyermek megtalálta az ízlésének, korának megfelelőt. A gyülekezeti tagoknak köszönhetően jutott harapni- és innivaló is a forró délelőttökön.

A tizenkilenc éves Farkas Ábel több éve vesz részt ifjúsági segítőként a tábori programokban.

– A szünetekben játszottunk a gyerekekkel: labdáztunk, kergetőztünk. Három-négy fiatal volt a kicsikkel. Természetesen a foglalkozásokon is részt vettünk, és nagyon nagy felüdülést jelentett ott lenni ezeken az alkalmakon. Ahogy a szószékről is elhangzik nálunk: a felnőtt embernek sem hiányzik, hogy bonyolultabban hallja az evangéliumot, mint itt ezek a gyermekek – jegyezte meg Ábel.

A tizennégy éves Anna-Gréte pici gyerekkora óta részt vesz a táborban, idén már segítőként.

– Így már egy kicsit más az 5 napos klub, de nagyon sok mindent adnak ezek az alkalmak. Nagyon szeretem a gyerekeket, jó velük lenni, és nagyon szeretem hallgatni Isten igéjét is. Itt ismerkedtem meg a legjobb barátnőmmel, a többi baráhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgat pedig mindig hívom, jöjjenek ők is. Nagyon örülnék neki, ha ez az öt nap még tovább tartana – tette hozzá Anna-Gréte.

Bár a napközis tábor június 24-től 28-áig tartott, és a 30-ai tanévzáró istentisztelettel zárult, július elsején ötnapos lánytáborba utaztak a fiatalok, a Tolna megyei Miszlára. Hogy a fiúk se maradjanak ki, nekik is lesz egy tábor a nyáron, emellett a gyülekezet tagjait ifjúsági, valamint családi tábor és hitmélyítő hét is várja majd Piliscsabán.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email