22_03_29_erdmost_nincskep

Most nem fogták, hanem főzték

22_03_29_erdmost_nincskep

Most nem fogták, hanem főzték

Mi kell a jó halászléhez? Azt tartják, csupán hal, víz, paprika, hagyma, só. Meg az otthonról hozott fortélyok, szokások - ezeknek köszönhetően lett a Horgászegyesület szombati családi napján teljesen más íze a főzőversenybe nevezett tizenöt halászlének. Ráadásként egy meglepetés is várta a zsűrit.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szombaton rendezte hagyományos családi napját az Érd és Környéke Horgászegyesület a Duna-parton, a volt téglagyár melletti területen. Idén tizenhatan neveztek, és nem csupán halászlével: az egyik bográcsban ropogósra sült hal és krumpli (azaz fish and chips) készült, mellette pedig gulyás rotyogott, hogy azok is kóstolhassanak, akik nem kedvelik a halászlét.

Ilyenekből azért nagyon kevés akadt a körülbelül százötven látogató között. A legkisebb gyerekek is kanalazták a közös kondérban főzött halászlét, amit a tavalyi verseny győztese főzött, mintegy kétszáz adaggal. Természetesen ez a leves is indult a megmérettetésen.

A zsűrinek nem volt könnyű dolga idén sem.
– Nagyon nehéz volt dönteni. A jó és a legjobb között tettünk különbséget. Figyelembe vettük az ízt, az illatot, és az összhatást, e három szempont alapján hirdettünk győztest, és elmondhahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, a zsűritagok közt nagy volt az egyetértés. Reméljük, jövőre is ilyen finom ételek születnek – mondta T. Mészáros András polgármester, a zsűri elnöke, aki köszönetet mondott a Horgászegyesületnek a szervezésért.

Két-két első és második, valamint egy harmadik helyezést osztottak ki, mindenki más negyedik lett.Bronzérmes lett az Epicentrum csapata, a második helyen Varga Béla, illetve Varga Ferenc végzett. A legjobb idén Varga Lucia – aki többször is ért már el helyezést a halászléjével –, valamint Sztankovics János főztje lett, utóbbi először indult a megmérettetésen. A különdíjat az a csapat nyerte, amelyik fish and chips-szel lepte meg a zsűrit.

A helyezettek nemcsak oklevelet, hanem a Horgászegyesület ajándékait is átvehették (konyhafelszerelést, a halászlé elkészítéséhez), a legjobbak ráadásul jövőre megfőzhetik azt a százliternyi halászlét is, amivel a közönséget vendégelik meg a horgászok. Ezért a tányér kóstolóért idén is sorban álltak a látogatók.

Aki nem nyert, az sem szomorkodott – egy ilyen jó hangulatú rendezvényen nem is lehet. A Tranzit Zenekar húzta a talpalávalót, sokan táncoltak, vagy az egyesület által felállított asztalok mellett beszélgettek, a gyerekek pedig a Duna-parton gyűjtögették a kavicsokat, kagylókat, vagy a sekély részen tapicskoltak.

Szerencsére nem kell jövő júliusig várni, hogy ismét megkóstolhassuk az érdi halászlét: mint Berényi Andrásné Zsóka, a Horgászegyesület elnöke tudósítónknak elmondta, idén is főznek az Alsó utcaiak bálján, augusztus 31-én. Ráadásul aznap egy ráckevei főzőversenyen is képviseltetik magukat egy jó érdi halászlével a horgászok.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email