22_03_29_erdmost_nincskep

Mizu az esőben

22_03_29_erdmost_nincskep

Mizu az esőben

A szervezők idén elsősorban a fiatal közönség által kedvelt és ismert együtteseket hívták meg az ÉNFeszt nagyszínpadi programjaira, a tizen-, huszonéves korosztály legnagyobb örömére, akik az éjjel még mindig szakadó esőben is lelkesen csápoltak az esernyőik alatt Fluorék slágereire.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az időjárás tartotta magát az OMSZ előrejelzéseihez – legalábbis délután, amikor a nagyszínpadi koncertek előtt, ahogy azt az időjósok prognosztizálták, elvonultak pár órára a felhők, és a The Biebers koncertje alatt még olyan pillanatok is akadtak, amikor éppen hét ágra sütött a nap.

Azt azért meg kell jegyezni, hogy már Puskás Petiék megjelenése előtt beindult az élet a főtéren: érdi tánciskolák és egyesületek tanítványai flashmobok formájában tartottak ki mit tud bemutatókat. Büszke szülők és nagyszülők kattintgattak hevesen a JP Dance Company akrobatikus és showtánc előadása alatt, akinek pedig most még nem volt gyermeke/unokája a táncosok között, annak majd lesz, hiszen folyamatosan az „Anya, én is akarok ilyet táncolni” skandálás hallatszott a közönség soraiban álldogáló gyerkőcök szájából. 

A felnőttek sem maradtak ki a táncból: előbb a zumbások (gyerekek és szüleik) mutatták meg Halász Zsolt vezetésével, hogy milyen is az igazi latinos vérmérséklet, ha beindul a zene. Aztán a salsások – Németh Sándorral, a Karibi Tánc Klub vezetőjével sem bírtak magukkal és temperamentumukkal, mindenkit táncba hívtak előbb a főtéren, később pedig folytatták tovább a street workout pályával szemközti kis területen.

A nagyszínpadi koncertek sora a The Biebers-szel kezdődött, akik olyan energiával és lendülettel játszottak kora délután a félig megtelt érdi főtéren, mintha csak a Sziget headlinerjei, főfellépői lennének éppen. A koncerten az is kiderült, mi volt Puskás Peti kedvenc száma gyerekkorában (Haddaway: What is love), és ők még a napsütésben énekelhették a közönségükkel együtt, hogy Kezeket fel! a Dübörög a ház újrafeldolgozásában. Később, a Wellhello már csak „Esernyőket a magasba!” felkiáltásokkal buzdíthatta a közönséget. De előttük még felléptek a Hősök is. Bár a hiphop formáció, saját bevallásuk szerint, öreg, mint az országút, ez a közönségükön egyáltalán nem látszott. Halott pénzzel közös slágerüket, a Több türelmet például egy fiatal anyuka kicsi gyermekeivel az oldalán énekelte teljes hangerőn (és átéléssel) előttem, a főtéren. És talán azt is mindenki aláírja, aki ott volt a szombati koncertjükön, hogy nagyon jól áll nekik Szélinger Anna, meg az ő hangja. A Hősök már csak nosztalgiáztak a nyárról Kelemen Kabátban és Eckü Nyári gyerekekével, a koncert közben megint elkezdett esni az eső, ami immár #sohavégetnemérősnek bizonyult a tűzijáték és aztán a Wellhello koncertje alatt is. De szombaton este ez senkinek sem vette el a kedvét attól, hogy a főtéren maradjon. 

Meg is érte ott maradni. Érd 40 éve város, ennek alkalmából pedig nemcsak időkapszulát helyeztek el az önkormányzat képviselői a főtéren még a kora esti órákban,- amiről bővebben itt írtunk,- hanem egy valóban látványos és nagyívű tűzijátékkal is szórakoztatták az eső ellenére a főtéren álldogálókat. A Wellhello később pedig nem győzte megköszönni a közönségnek, hogy a zord időjárásban is kitartottak és velük buliztak. Meg is hálálták mindezt a fiúk: a ráadásból nem hiányozhattak olyan régi slágerek sem, mint a Mizu, a Rakpart és persze az apuveddmeg.

Még ha az időjárás nem is volt kegyes idén sem az ÉNFeszt közönségéhez és a szervezőkhöz, azért azt jó érzés volt látni, hogy Érd, ami az egyik legfiatalabb (életkorú) lakossággal rendelkező város az országban, a Live Street Art után idén már második alkalommal is meg tudta szólítani és szórakoztatni a fiatalokat. 

Ha nem volt ott, azért, ha ott volt, akkor meg azért nézegessen képeket az ÉNFesztről:

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email