22_03_29_erdmost_nincskep

Mi fán terem a motolla?

22_03_29_erdmost_nincskep

Mi fán terem a motolla?

Vasárnapig tart a Nyitott Műhely program, amelyre még várják gyermekcsoportok, érdeklődők jelentkezését. A lakótelepi szövőműhelyben kipróbálhatják a szövőszéket és a rokkát, hétvégén pedig baglyot varrhatnak Tamaskáné Jakab Margit iparművész vezetésével.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Szövőszakkör tagjai az Érdi Napok keretében egész héten nyitott kapukkal várták az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket, akik bepillanthatnak a szakkör munkájába, és kipróbálhatják a hagyományos fonó és szövő eszközöket.

A programra sok óvoda, iskola jelentkezett. Tamaskáné Jakab Margit és a klubtagok kedd délután a Marianum iskola másodikosainak mutatták meg, hogyan kell hajtani a rokkát, gombolyítani a fonalat, szőni a szövőszéken, és a gyerekek pompont is készíthettek a két ujjukon.  A gyerekek szívesen maradtak volna tovább is, hiszen ez nagy élmény volt számukra: a diákok legtöbbje most látott először rokkát, szövőszéket, bár volt köztük, aki kis szövőkereten már készített otthon apróságokat.

Tamaskáné Jakab Margit elmondta: szívesen látnának több óvodás, iskolás csoportot is, a Nyitott Műhely program lezárása után is. De még ezen a héten is akad szabad hely: csütörtökön még tudnak fogadni óvodás, iskolás csoportokat, úgyhogy aki szeretne ellátogatni a szövőműhelybe, az a  06(30)213-1209-es telefonszámon még jelentkezhet..

Szombat-vasárnap délelőttre is várnak még érdeklődőket, amikor varrásbemutatót tartanak. Az önkormányzattól kaptak ajándékba egy varrógépet, amelynek segítségével baglyot készíthetnek a látogatók. Jelentkezni a fenti telefonszámon lehet.

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email