22_03_29_erdmost_nincskep

Meleg étel Hanuka előtt

22_03_29_erdmost_nincskep

Meleg étel Hanuka előtt

Száz adag meleg ételt biztosított a nehéz anyagi, szociális helyzetben élő érdi lakosok számára a Budakörnyéki Zsidó Hitközség. Az előre dobozolt székelykáposztát és a fél-fél kiló szeletelt, csomagolt kenyeret a Szociális Gondozó Központ munkatársai szállították házhoz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Győri László, a Budkörnyéki Zsidó Hitközség alelnöke kérdésünkre elmondta, ételosztó akciójukat minden esztendőben megrendezik, Hanuka ünnepe környékén, a Szociális Gondozó Központ pedig segít a kiszállításban.

– A Tóra előírása, hogy segítsd barátaidat, a szegényeket, mert így fogsz igaz emberré válni. Mi pedig szeretnénk ennek megfelelni. Hitközségünk anyagi lehetőségei nagyon szűkösek, így százezer forintot tudunk biztosítani az ételosztásra. Ez száz adag étel elkészítésére, dobozolására volt elegendő – fűzte hozzá Győri László.  

A hitközség idén is megtartja a Hanukai ünnep első gyertyagyújtását, november 28-án, 17 órakor, a hitközség Mária utca 22. szám alatti kertjében. A gyertya meggyújtásában közreműködik Csőzik László polgármester.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email