Megtalálta új Fiatal Nagyköveteit az UNICEF Magyarország 

Kiválasztotta Fiatal Nagyköveti Tanácsának új tagjait az UNICEF Magyarország. A tizenéves Fiatal Nagykövetek közreműködnek a szervezet programjaiban, képviselik korosztályuk érdekeit, hangot adnak a gyerekek véleményének és részt vesznek a gyermekjogi ismeretek terjesztésében is – írják.

Az UNICEF egy olyan világ építésében kéri a fiatalok segítségét, ahol minden gyermek biztonságban van az erőszakkal szemben, érvényesülnek a jogaik és kibontakoztathatják a bennük rejlő képességeket. A világ egyik legismertebb gyermekjogi szervezeteként az UNICEF különösen fontosnak tartja a fiatalok bevonását az őket érintő döntésekbe. A Fiatal Nagykövet pozíciót az UNICEF Magyarország 2015-ben hozta létre azzal a céllal, hogy a Gyermekjogi Egyezmény szellemében biztosítsa a gyermekek részvételét a munkájában. Az új tagokat minden évben pályázat útján választják ki, jelenleg 14 fiatal alkotja a Tanácsot.    

A 14-21 év közötti Fiatal Nagykövetek részt vesznek az UNICEF Magyarország rendezvényein, programjaiban, panelbeszélgetéseken osztják meg gondolataikat, döntéshozókkal találkoznak, cikket írnak, kampányokban hallatják a hangjukat. Önkéntes munkájuk során alakíthatják a gyermekjogi szervezet tevékenységét és kipróbálhatják magukat új, izgalmas helyzetekben. Nemrég saját Instagram oldalukat is elindították, ahol naprakész információkat osztanak meg aktuális projektjeikről.  

„Örömmel láttuk, hogy mennyi nagyszerű fiatal jelentkezett hozzánk idén is Fiatal Nagykövetnek. Nem volt könnyű kiválasztani közülük azt a néhány tizenévest, akik mostantól részt vesznek az UNICEF Magyarország mindennapi tevékenységében. A munkájuk nagyon fontos, hiszen képviselik korosztályuk hangját, és általuk még szélesebb körben válhatnak ismertté a gyermekek jogai” – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója. 

„A fiatalok az ország minden pontjáról érkeztek és máris belevetették magukat a munkába. Sokféle tudásuk, tapasztalatuk összeadódik, igazán kreatív és lelkes csapat állt össze. Mindannyian aktív közösségi életet élnek szűkebb környezetükben, fontos számukra, hogy képviseljék a gyerekjogokat és segítsenek másokon” – mondta Labancz Dániel, klinikai gyermek-szakpszichológus, a program koordinátora.  

Az UNICEF Magyarország Fiatal Nagykövetei:
Bellai Zorka Hanna, Cseperkáló Csenge, Diallo-Szabó Jázmin, Gyurkovics Kornél, Joób Klára, Kunos Roxána, Kövécs Laura, Lázár Lili, Ormai Anna, Pege Gyula, Pentz Fanni, Simon Szonja, Szirtes Marcell, Torgyik Éva.

A Fiatal Nagyköveti programot az OTP Junior támogatja. 

„Azért csatlakoztunk az UNICEF Magyarország kezdeményezéséhez, mert elkötelezettek vagyunk amellett, hogy támogassuk a fiatalokat, nemcsak a pénzügyi ismereteik bővítésében, hanem abban is, hogy az élet minden területén tudatosabbá váljanak. A nagyköveti pályázatot meghirdettük az OTP Junior Next mobilalkalmazásban is, amellyel a fiatalok jövőtervezését, pénzügyi tudatosságuk fejlesztését segítjük” –– mondta Szabó Dóra, az OTP Bank CSR vezetője.  

Az UNICEF Fiatal Nagyköveteiről itt olvashat többet.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink