22_03_29_erdmost_nincskep

Megérkezett az első büntetőügy az Érdi Járásbíróságra

22_03_29_erdmost_nincskep

Megérkezett az első büntetőügy az Érdi Járásbíróságra

Az első ügyfelek és az első polgári ügyek után megérkezett az első büntető ügy is az Érdi Járásbíróságra. A büntetőeljárásról szóló törvény rendelkezései szerint főszabályként büntető ügyekben az Érdi Járásbíróság akkor jár el, ha a bűncselekmény elkövetésére az Érdi Járás településein került sor.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A bíróság elnöke, dr. Liziczay Sándor tájékoztatása szerint az ügyben a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség hamis vád vétsége és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy törökbálinti lakos ellen.

A vádirati tényállás szerint a vádlottat az Érdi Rendőrkapitányság járőrei közúti ellenőrzés miatt igazoltatták, majd annak vezetői engedélye hiányában helyszíni bírsággal sújtották. A vádlott az intézkedő járőröknek a saját adatai helyett a testvére adatait adta meg, ezek kerültek a helyszíni bírságos nyomtatványra is, amit a vádlott a testvére nevén írt alá.

A többszörösen büntetett előéletű vádlottal szemben az ügyészég felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta. A vádiratban az ügyészség kitért arra, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, akkor a bíróság a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést és elzárást szabjon ki.

Az ügyben a vádirat kézbesítését követően a bíróság már február elejére előkészítő ülést tűz ki, így az eljárás befejezésére rövid időn belül mód nyílhat.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email