22_03_29_erdmost_nincskep

Megalakultak az új nemzetiségi önkormányzatok

22_03_29_erdmost_nincskep

Megalakultak az új nemzetiségi önkormányzatok

Hétfő délelőtt letették esküjüket az érdi görög, horvát, lengyel, német, roma és ukrán nemzetiségi önkormányzatok október 13-án megválasztott képviselői. A Polgárok Háza dísztermében a megbízólevelek átvétele, illetve az eskütétel után megtartották alakuló ülésüket is a nemzetiségi önkormányzatok.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csigi Zsolt, a Helyi Választási Bizottság elnöke hétfő délelőtt a Polgárok Házában adta át a megbízólevelet az érdi nemzetiségi önkormányzatok megválasztott képviselőinek, akik arra esküdtek, hogy

képviselői tisztségük ellátása során nemzetiségi közösségükhöz hűek lesznek, az Alaptörvényt és a jogszabályokat megtartják, a tudomásukra jutott titkot megőrzik, munkájukat a választóik akaratához híven, lelkiismeretesen végzik, és minden igyekezetükkel a nemzetiségük érdekeit képviselik. Ennek során anyanyelvük, hagyományaik, kultúrájuk megőrzésén és fejlesztésén fognak fáradozni.

Csigi Zsolt tájékoztatta a nemzetiségi képviselőket a választási eljárás munkafolyamatáról is.
A magukat görög, német, lengyel, horvát, roma és ukrán nemzetiségűeknek valló magyar állampolgárok október 13-án adhatták le szavazatukat nemcsak az érdi jelöltekre, hanem a megyei és az országos nemzetiségi listákra is. A HVB a jelölés időszakában 44 nemzetiségi önkormányzati képviselőjelöltet vett nyilvántartásba. Ezt követően kisorsolták a jelöltek sorrendjét a szavazólapon, elfogadták a szavazólapok adattartalmát, majd a HVB megállapította a választások eredményét.

Csigi Zsolt ismertette, hogy kik és hány szavazattal nyertek el mandátumot.

Görög Nemzetiségi Önkormányzat: Szopkóné Papakosztandisz Eleni (29 érvényes szavazat), Szopkó Aphrodité (24), Trnka Szilvia (23).

Horvát Nemzetiségi Önkormányzat: Nagy Istvánné (42), Weszelovits Istvánné (38), Hudák Ágnes (36).

Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat: Szczerba Roland (44), Szczerba Loránd (40), Takács Levente (33).

Német Nemzetiségi Önkormányzat: Eszes Mária Margit (214), Peer Mariann (203), Czeilinger Margit Zsuzsanna (194), Hellinger Pál (191), Négele Nándor (185).

Roma Nemzetiségi Önkormányzat: Balogh Csaba (175), Majsai Ferenc (158), Hőcs László (157), Sárközi Lajos (157), Boros József (152).

Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat: Vash Ivanna (7), Vass Alex (6), Csizs Olena (5).

A nemzetiségi önkormányzatok az eskütételt követően megtartották alakuló ülésüket, megválasztották tisztségviselőiket. A programokról, jövőbeni tervekről a későbbi üléseken esik majd szó.

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email